ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno 1904 ringde upp senaste nyförvärvet Oscar Danielsson

Anno 1904 ringde upp senaste nyförvärvet Oscar Danielsson för att höra hans tankar om övergången från ett grönvitt lag till ett annat – mittfältaren kommer ju närmast från Franke.

– Det känns jävligt roligt. Just att det är VSK betyder lite extra, när det är stans bästa lag och division 1 också, säger Oscar till Anno 1904.

Klivet upp på en större scen innebär att han får spela i norrettans stora publiklag.

– Det tror jag är en bidragande faktor till hur det kommer se ut för VSK nästa år. Stödet vi har betyder jävligt mycket, det är häftigt att se. Jag har kollat lite matcher och ser att supportrarna bryr sig om laget och försöker stötta till 100 procent. Det höjer spelarna enormt.

Det återstår bara lite pappersarbete innan allt är klart med övergången från Franke. Annars har Oscar som bekant redan tränat i två veckor med sitt nya lag. Det har VLT skrivit om.

– I början var det lite skillnad och jag kände av det högre tempot. Men nu känns det bra, jag har börjat komma in i det och laget har tagit väl hand om mig. Det behövs bara några träningar till, så är jag rätt säker på att jag kommer in i tempot. Jag växer in i det med tiden.

Oscar konkurrerar om en av tre platser på det centrala mittfältet.

– Jag är en spelande mittfältare med hyfsat bra teknik. En jobbande mittfältare som kämpar för laget.

I år spelade Oscar med Franke i division 2.

– För min del gick det hyfsat bra, men jag är inte jättenöjd. Det kunde ha gått bättre. Tråkigt att självförtroendet inte var på topp när vi förlorade en hel del matcher på slutet och hade en svacka.

Intrycken av de nya lagkamraterna är positiva.

– De har spelat jävligt bra fotboll i år, säger Oscar Danielsson.

Foto: Instagram

Facebook Comments Box