ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Alex Douglas: Jag har utvecklat min positionering i försvarsspelet!

Den 22 Mars förra året så anslöt Alex Douglas som ny mittback till VSK från Hammarby TFF i division 1. En tuff konkurrens situation då bestod backlinjen av David Engström, Pedro Ribeiro, Jesper Adolfsson som gjort en stabilt fjolår. Konkurrens situationen blev inte lättare när Ahmed Faqa några dagar senare lånades in från AIK och när David Engström blev skadad även Theodor Rask från IFK Norrköping. Första tredje delen av säsongen spelade Alex knappt någonting för att sedan sista två tredjedelen vara ordinarie, trots att meriterade Marcus Degerlund anslöt så behöll Alex Douglas startplatsen. I det dolda så har Alex Douglas varit en av de spelarna som utvecklats mest. Därför blev vi lite nyfikna på vem Alex Douglas är och gjorde en intervju via Instragrams chattjänst.

Du har spelat i VSK nu i ett år nu, har det första året varit som du förväntade dig?

– Första året har verkligen varit som jag förväntade mig, det var mycket upp och ner i början första halv året då jag inte spelade så mycket men jag trivs väldigt bra i laget och staden.

Vilka i laget är det du umgås mest med?

Det är väldigt blandat men umgås mycket med David Burubwa, Miguel, Burke, Jabir bland annat.

Hur ser livet utanför fotbollen?

– Livet utanför fotbollen gör jag inte så mycket men umgås med vänner och familj om jag är hemma i Stockholm och i Västerås spelar jag tv spel och kollar filmer för de mesta. Skriver Alex Douglas till Anno 1904 och avslöjar att det är mest Fifa och Call of Duty. Han är lite osäker på vem i laget som är bäst på Fifa i laget men håller Anders Hellbom högt.

Alex Douglas med sina mittbackskollegor Frederic och Herman

Det känts som det har hänt ganska mycket med dig som fotbollsspelare det senaste året, vad känner du själv att du har utvecklat?

– Jag har utvecklat min positionering i försvarsspelet och mycket i 1 mot 1 försvarsspelet som jag har fått träna hårt på.

Om vi tittar på konkurrensen så finns det många väldigt bra mittbackar i VSK, hur ser du på konkurrenssituationen?

– Jag tycker att det är bra att det är hård konkurrens på mittbackspositionen vi har flera som kan spela på mittbacks positionen så det är bra och gör att man pushar sig själv extra hårt för att få spela varje vecka.

VSK har inlett försäsongen starkt, vad tycker du är lagets styrkor?

– Jag tycker att Kalle och Rubin har fått ihop laget väldigt bra. Vi gillar att äga mycket boll och vi är väldigt kompakta i alla lagdelar i försvarsspelet det är svårt att göra mål på oss.

Hur sugen är du på ett Europaspel med VSK i höst?

– Gillar inte att tänka för långt fram men det skulle vara riktigt stort att ta sig till Europaspel och vi kommer göra allt för att ta oss till det!

Med det tackar vi Alex Douglas för att han tog sig tid och besvara våra frågor.

//HL

Facebook Comments Box