ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Grimsta – arenan från helvetet

Under veckan har många beklagat sig i VSK-lägret att helgens match mot Akropolis ska spelas på Spånga IP. En naturgräsplan som i november lär vara rätt blöt och tung är nog något som passar VSK rätt illa.

Men så igår kom beskedet att naturgräsplanen på Spånga IP är ospelbar och matchen flyttas till Grimsta. Ett besked som många grönvita tog med glädje och såg som en liten fördel i en match mot en tuff motståndare.

Att Spånga IP är lite av en mardrömsarena för Grönvitt är nog sant men faktum är att om vi säger mardröm om Spånga bör vi nog säga arenan från helvetet om Grimsta!

Statistiken är glasklar och den talar tydligt emot VSK:s bollsparkade på Grimsta detta millennium. Det är idel förluster och VSK har inte lyckats komma därifrån med en endaste poäng så vitt vi kan se. Förra året mötte VSK Akropolis där och åkte på stryk. Men även när VSK mött BP på Grimsta har förlustkolumnen växt sig till himlen medans segerdito stannat kvar väldigt nära konstgräset på helvetesarenan.

Här är så den något osköna statistiken

Brommapojkarna – VSK Fotboll på Grimsta under 2000-talet

2002 2-1
2003 2-0
2004 4-1
2005 3-2
2011 4-1
2016 3-0

Ingen rolig läsning, men det verkar vara något med att vi är i ett nytt årtusende nu. Förra millenniet hittar vi ändå en hel radda segrar med VSK spelandes på Grimsta. Den senaste verkar vara från 1999 när Majsan såg till att VSK vann med 0-1. Under nittiotalet spelade VSK där flera gånger men förlorade bara en gång, det var 1994.

Så kära VSK Fotboll, det är dags att bryta den tusenåriga Grimstaförbannelsen och vinna på söndag, även om det är mot Akropolis.

Kom igen Grönvitt!

 

Fraktionen VSK Stockholm laddar upp i Alvik inför en av Grimstamatcherna när seklet var ungt. Förlust som vanligt…

Läs också vår artikel om statistiken vi har mot Akropolis IF

Facebook Comments Box