ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

EXKLUSIVT: Jakob Andersson slutar med fotbollen

Anno 1904 kan nu berätta att 1996-födde Jakob ”Jacke” Andersson väljer att sluta med fotbollen. Ett tråkigt besked, förstås, men ett moget beslut av ”Jacke” som vill ägna tiden åt annat.

– Jag har känt att fotbollen inte är så kul just nu. Det är dags att göra något annat; jag tror att jag mår bäst av det, säger han till Anno 1904.

– Suget kanske kommer tillbaka i framtiden, det vet man aldrig. Men beslutet känns rätt.

”Jacke” har lirat i grönvit mundering ända sedan han var 14 år, säsongen 2010. Tyvärr har han haft en hel del skadeproblem, men alltid haft en föredömlig inställning.

Det visar inte minst hans minst sagt annorlunda brytning mot BP i september, där han liggande lyckades hoppa och nicka i väg bollen. (Länktips: https://twitter.com/j_lindborg/status/775695849393455104)

– Haha, jag tänkte inte alls, egentligen. Jag ramlade och det kändes som en farlig kontring, så jag ville bara få i väg bollen. Först trodde jag ingen la märke till det, men sedan efter en träning plingade det till i mobilen rätt bra, säger ”Jacke”.

Vad vill du säga till alla VSK-are? Hur minns du din tid här?

– Jag kommer sakna laget, tränarna, fansen. Även om jag varit skadad mycket så har jag haft en jättebra tid i VSK. Jag har bara bra saker att säga om VSK, det är en jättebra klubb.

”Jacke” tror på ett framgångsrikt 2017 för Grönvitt.

– Jag känner att grabbarna har något på gång, jag tror på dem. Alla vill ta steg och alla vill gå upp. I år var vi med i varje match – så har det inte varit tidigare. Det finns ett annat tänk i laget nu.

Lycka till nu, vad du än hittar på för något!

– Tack!

Foto: vskfotboll.nu

Facebook Comments Box