ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Samuel Holm blir tränare

För en tid sedan rapporterade IFK Stocksund på sin hemsida att man gjort klart med tränare till sitt U16 lag. Huvudtränare blir Barzan Mustafa och assisterande tränare blir Samuel Holm.

Japp, ni läste rätt. Det är alltså VSK:s Sameul Holm vi pratar om här.

Den gode Samuel avser alltså att börja sin tränarkarriär redan vid 23 års ålder, långt innan den egna elitkarriären är över.

Samuel förklarar till hemsidan att det här kommer att funka bra då VSK tydligen tränar på förmiddagarna och U16-laget i Stocksund på eftermiddagarna och kvällarna.

Vi önskar så klart Samuel lycka till i tränarkarriären och förväntar oss att han har täta kontakter med sportchefen i VSK gällande talanger i IFK Stocksund.

Lite om IFK Stocksund då

För er som kämpade med geografin i skolan kan vi berätta att Stocksund är en del av Danderyds kommun och är ett av de absolut mest välbärgade områdena i Sverige.

IFK Stocksund startades 2005 av den ”röde” entreprenören och mångmiljonären Karsten Inde.

Likt många andra farbröder med för mycket pengar ville han ha ett sidoprojekt för sina miljoner och startade då IFK Stocksund som har den uttalade ambitionen att spela i Allsvenskan.

För några år sedan tog man över Juventus IFs plats i Div 3 och i år siktar man på att gå upp i Div 1.

Man är på väg att långsamt lyckas. Ett av ungdomslaget har vunnit Gothia-cup och Oscar Linnér, AIK:s målvakt är fostrad i klubben.

Facebook Comments Box