ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Omgång 10, skrällomgång?

Efter att haft en tung inledning på tippandet är det nu en uppåtgående trend där det med hjälp av bläckis blev fyra rätt förra veckan. Det är iaf acceptabelt om än inte särskilt bra. Med lite nytt självförtroende i kroppen och med vår hjälpreda törs vi ta ut svängarna i veckans tippning och officiellt benämna den som en skrällomgång.

Halmstad – Degerfors IF: 2

Vad är det egentligen som talar för HBK seger i denna match+? Visst tränarbyte men laget underpresterar rejält mot spelarmaterialet ska kunna prestera. Nu möter man Degerfors som befinner sig i toppstriden jämfört med HBKs nedflyttningsstrid. Då väljer alltså Svenska Spel att sätta ett odds på 4.75 på Degerfors, som är det lag som skapat näst flest chanser i expected goals i hela serien. Nog för att Degerfors torskade mot Dalkurd senast, med 2-1 men då var det ett självmål och Dalkurd hade knappt några avslut på mål. Här går vi mot spelbolagen och sätter en tvåa.

IK Frej Täby – Varbergs BoIS FC: 2

Det här känns som given Varbergs-seger. Oddset 1.8 känns helt ok för ett lag som kört över samtliga lag både hemma och borta. Frej har haft svårt mot topplagen och har ett oavgjort resultat mot J-södra och en seger mot GAIS som bästa resultat. Vi sätter en given tvåa.

Syrianska FC – IF Brommapojkarna: X

Syrianska är inte bra, men det är inte heller BP. Nu har Syrianska gått från en 4-2-3-1 uppställning till att köra klassiska 4-4-2, men det har inte gett några större resultat än. Förlorar Syrianska denna match är de nog dömda till att vara ett bottenlag. Det förstår de så klart själva, så räkna med en rejäl inställning från deras sida att knipa minst ett poäng. Även BP är desperata efter poäng, endast i tre matcher så har de lyckats få med sig poäng och det var mot bottenlag. För VSK vore det nog bra med ett kryss här så att de stannar kvar i bottenstriden, så vi sätter ett kryss.

Jönköpings Södra IF – IK Brage: 2

Det här är två lag med likvärdig form vilken gör matchen lite svårbedömd. Båda har dessutom vunnit sina senaste två matcher mot bottenlag så det är svårt och säga vad deras segrar var värda. Vi tror att den här tillställningen kan gå lite hursomhelst. Men eftersom spelbolaget har satt Brage över 4 i odds så kommer vi sätta en tvåa. Brage har klart bättre statistik i xG och kommer vara svårslagna och kan mycket väl vinna.

Mjällby AIF – GAIS: 1

Mjällby kommer till matchen med fem raka segrar och bäst form i serien, de ska självklart vara favoriter mot GAIS som visserligen skapar chanser men känns uddlösa. I GAIS så är det dessutom skadeproblem och nu kommer Nyström vara avstängd i denna match. Får bli en etta.

Trelleborgs FF – Östers IF: 1

Det här är en match där spelbolagen satt Öster som favoriter och vi tycker det är lite konstigt. Visst har Öster bollinnehavet men de har ju uppenbara problem att få in bollen. Vad talar för att det ska förändras till denna match? Trelleborg har fördel av hemmaplan och en offensiv som ändå håller helt ok nivå i serien. Det får bli en etta.

Västerås SK FK – Norrby IF: X

VSK fortsätter att vara svårbesegrade, men anfallsspelet haltar. Det känns som det är två lag som det är svårt att göra mål på och det mycket möjligt att detta blir en målsnål historia. Första målet vinner? Mycket möjligt men vi sätter ett kryss.

Dalkurd FF – Örgryte IS: 2

Nu vann Dalkurd lite överraskande mot Degerfors med 2-1, men matchstatistiken är förödande. Dalkurd har bara fem avslut mot mål varav två på mål och då är det ena målet ett självmål. Bollinnehavet är  rekordlåga 36.97%. De senaste tre matcherna har Dalkurd haft oerhört svårt att skapa målchanser men också mött tre kompetenta lag. Nu ska de möta Örgryte vilket ändå trots deras låga poäng får klassas som ett bra lag. Det får bli en tvåa, det ska ändå vara stor skillnad i kvalité mellan dessa lag.

Facebook Comments Box