ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Matchrapport: Bollnäs Bandy – VSK Bandy

2-2 blev det på Sävstaås. Ett okej resultat för VSK kan tyckas. Jag är emellertid besviken. VSK har svårt mot lag som backar hem likt Bollnäs ikväll. Vi har tidigare sett liknande insatser mot Broberg och Vänersborg. Man är lättlästa. Simon Jansson bjöd på några fenomenala dribblingsräder, men tenderade, som så ofta, att bli för bollkär. Månne ett skäl till att den begåvade Köpingssonen bänkades i de avgörande matcherna av VM?

Det handlar dock inte bara om egoism. Alternativen är helt enkelt för få. Mittfältarna driver centralt, alternativt försöker ytterhalvorna ta sig runt på kanterna. Enmansshow eller chansartade instick i hopp om hörnor. För några år sedan såg det annorlunda ut. Bollhållande mittfältare eller ytterhalv hade ett flertalet alternativ. Det innebar ett brett anfallsspel som var svårt att läsa.

Lag som hittar vägar att vinna mot just Bollnäs, Broberg eller Vänersborg placerar sig högt upp i tabellen. Agerar man som VSK finns en klar risk att hamna utanför den så eftertraktade topp-fyra. Då spelar suveräna insatser mot Sandviken eller Hammarby mindre roll.

Jag är trots frustrationen över kvällens insats vagt positiv inför avslutningen av serien. Grönvitt har Vetlanda, hemma, och Kalix, borta, kvar att möta. Sköter man sina kort rätt i de matcherna känns det som om fjärdeplatsen blir en realitet.

Jag vill dock se några killar rycka upp sig. Inte minst Tobias Holmberg och Ted Bergström. Den förstnämnde har varit väldigt vital för VSK. Genombrottsstark, skottvilling och med en exceptionell förmåga att slå avgörande passningar. Idag är han lättläst och tappar ofta boll. Bör kunna kliva upp några snäpp inför slutspelet.

Om jag hyser förhoppningar om att Hompa ska kunna lyfta sig är jag desto mer tveksam till Ted Bergström. Överambitiös med bollen, försvinner långa stunder ur matcherna och är frapperande tam i avslutningsmomenten. Hår såväl som under föregående säsong. En toppforward måste bidra med mer än vad Ted gjort. Jag tycker att Max Mårtensson skulle ha matchats hårdare under säsongen. Det hade garanterat inte blivit sämre.

Facebook Comments Box