ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Bollnäs Bandy – VSK Bandy

Bandy-VM är över. Det lilla mästerskapet spelade inte mer än en ynka cameoroll i media. Sverige och Ryssland bjöd dock upp till en fantastisk final som med minsta möjliga marginal vanns av Ryssland med 5-4.

Några dagar efter mästerskapet är det dags att knyta ihop Elitseriesäcken och rusta för slutspel. Tre matcher på sex dagar återstår innan vi får stifta bekantskap med kvartsfinalparen. VSK gästar Bollnäs och Sävstaås imorgon, i vad som får betraktas som säsongens viktigaste match.

En seger i Bollnäs gör att VSK sätter rejäl press på lagen precis ovanför i tabellen, Edsbyn och Villa, som till råga på allt möts ikväll. Ett Villa som så småningom avslutar elitserien borta mot Hammarby.

Det hela borgar för en gastkramande avslutning som får den vassaste av thrillerförfattare att ge upp sina författarambitioner.

Jag räknar med en tuff och tät drabbning men hoppas Grönvitt levererar och ta hem full pott. Det skulle innebära polposition beträffande topp-fyra. Så vitt jag erfar är det en fulltalig VSK-trupp som beger sig till Hälsingland.

Jag återkommer med en matchanalys efter matchen ikväll. På återhörande.

Facebook Comments Box