ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Konturerna av ett verkligt Grönvitt lag

1100 åskådare såg VSK besegra Sirius med 10-2. En match som inte kommer gå till historien men som ändå, med VSK-ögon, bjuder på en hel del positiva tendenser. Känslan är så mycket positivare än fjol. Vi ser konturerna av ett verkligt Grönvitt lag den här säsongen.

Hemmaget börjar aningen trevande. I en halvtimme är det något så när match. VSK sätter sig dock i förarsätet via två mål. Utöver ett friläge, där Henrik Kjellsson snuvar Kalle Mårtensson, skapar inte gästerna någonting.

Om starten på första kan betraktas som trevande så blir avslutningen ren defilering. Strax efter Sirius friläge bjuder VSK på matchens delikatess när Simon Jansson och Simon Folkesson rullar upp hela Sirius försvar och därefter frispelar Robin Andersson,  3-0.  Målet följs av 4-0, samme Andersson på straff och 5-0, Mikael Olsson. Ridå redan efter en spelad halvlek.

Av förståeliga skäl är det ett vingklippt Uppsala-gäng som beträder isen till andra. VSK dominerar i alla avseenden, hinner göra 7-0 innan gästerna får tröstnäta.  När domaren blåser av matchen står det 10-2 på resultattavlan. Även om det blir relativt avslaget i takt med målen är det glädjande att se VSK.  Man känns klart starkare gentemot ifjol. Då präglades ofta spelet av bolltransporter från Folkesson och Jansson. I år är det mer av en maskin. Många bidrar.

Inte minst är det kul att se en mognare och starkare Martin Landström. Med känsliga handleder och  fin blick styr han spelet. Det framgår också med all önskvärd tydlighet att gemene VSK:are underskattat Tiilberga-förvärven. Ikväll får de representeras av Robin Andersson. Frejdig, rivig och ett ständigt hot mot Siriusförsvaret. Extra kul att Storken får kröna sin fina insats med tre mål. Det skulle inte förvåna om den gode Robin mäktar med minst 30 mål när säsongen summeras någon gång i mars.

Om spelet och VSK förtjänar beröm så måste vi tyvärr plocka fram den stora släggan när det gäller klacken. Ikväll var den faktiskt stummare än självaste Harpo Marx. De tillresta Siriusfansen kammade hem klara  fyndighetspoäng när man skanderade: ”Ni har bättre klack än Boltic.”

Nu rullar det Grönvita tåget vidare med Tellus borta, lördag ,följt av en hemmamatch mot Broberg/Söderhamn nästa onsdag. Anno-redaktionen hänger givetvis med i svängarna och fortsätter med sin rapportering. VSK och bandy, det är fint det.

 

Till sist, som utlovat: kvällens Gröna hjärtan:

💚💚💚

Martin Landström: Tveklöst matchens lirare, teknisk, rörlig och spelsckilig. Hans klubba dikterade villkoren ikväll. Vilken lirare!

💚💚

Robin Andersson: Tre baljor och en assist. Ett ständigt hot. Rivig och frejdig. Kan bli något av säsongens utropstecken.

💚

Mikael Olsson: En  nyttig lagspelare med spetsegenskaper. Tillhör seriens mest underskattade.

 

 

Facebook Comments Box