ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Interna skytteligan omgång 28

Ibland är inte fotboll logiskt. Enligt den officiella statistiken hade Nyköpings BIS elva avslut på mål och VSK endast fyra, men när inte spelet inte fungerar till 100% som för VSK i söndags, är det skönt att ha effektiva avslutare.

Simon Johansson gör sitt åttonde mål för året och frågan är kanske om detta inte är ett av de viktigare när han drämmer till returen från Nushis inlägg och kvitterar någon minut efter att Bissarna tagit ledningen. Under våren gjorde Simon 3+4 vilket var i paritet med fjolåret. Men under hösten har han tagit kliv och gjort 5+3 på bara 11 matcher, vilket är väldigt bra för en mittfältare.

Men den stora skillnaden mellan våren och hösten heter Filip Tronêt. Hel och ren är han seriens bästa spelare och vi får hoppas att skadan inte är allvarlig, VSK behöver honom på planen.

Att Stefan Batan är en spelare som är för bra för division 1 råder det ingen tvekan om. Den passningen han levererar till Filip Tronêt är av högsta klass. Mer förvånande är faktiskt att passningen var hans första i den grönvita tröjan. Som vi vet skadade sig Filip i samband med målet och signalerade genast för byte.

Haltandes letar sig sedan Filip in i boxen i ett VSK-anfall, ingen i Nyköpings BIS väljer att markera honom och när Simon sen slår sitt inlägg pricksäkert mot en stillastående Filip Tronêt kan han ohotad nicka bollen i mål.

Facebook Comments Box