Jag är besviken på gårdagens insats men full av tillförsikt inför fortsättningen

Man kan inte säga att marginalerna varit på VSK:s sida i de senaste matcherna. Två sekvenser mot Sirius igår är väldigt talande. Daniel Johansson får en praktträff på hörna och drämmer bollen i ribban. Det är i matchminut 77 och hörnan är en i raden av hörnor som vållat hemmalaget bekymmer under de senaste minuterna. Lik förbannat står det 0-3 på resultattavlan och tiden går förtvivlat fort med VSK-ögon sett. Minuten efter får Sirius också hörna, på den får Daniel Bäck-Nirs en nästan osannolik träff där bollen lobbas in över Henrik Kjellsson. 0-4 och ridå.

Talande som sagt men att helt och fullt skylla VSK:s förlust på otur vore korkat. Sirius förtjänade segern. Undantaget hörnorna, som nämnts ovan, hade Grönvitt besynnerliga problem att skapa några chanser. På nytt hamnade man dessutom i ett tidigt underläge, 0-3 stod det redan efter en halvtimme. Det är möjligt och rentav troligt att det blivit en ond cirkel av dessa tidigt insläppta mål.

VSK hade mycket boll men saknade verktyg för att ta sig igenom det väl samlade Sirius-försvaret. Det såg emellanåt håglöst och lojt ut framåt. Samtidigt kändes man, ännu en gång, sårbara vid kontringar. Ted Bergström och övriga offensiva hemmaspelare kändes mer än lovligt rappa när de ställde om.

Det är faktiskt helt ofattbart hur ett lag med så många offenisva kvalitetsspelare kan uträtta så lite i det öppna spelet som VSK gjorde igår. Att det tog nästan 90 minuter innan man överhuvudtaget fick hål på Anton Andersson är inget annat än ett rejält underbetyg.

Nu har VSK tre förluster på sina fyra senaste matcher. En missräkning som heter duga. Mycket handlar om psykologi. Det gäller att vara på tårna från avslag och undvika tidiga underlägen då dessa ger motståndarna ypperliga utgångslägen.

Med några segrar kommer de här nervknutarna lösas upp. Något annat receptet finns inte. Vändningen måste inledas redan på fredag mot säsongsinledningens uppstickare Motala. Jag är besviken på gårdagens insats men full av tillförsikt inför fortsättningen. Det här laget har väldigt mycket kvalitet i sig, det gäller bara att det inte tar för lång tid innan den kommer fram. Vi skrynklar helt enkelt ihop gårdagens insats och slänger den i papperskorgen. På fredag börjar vi om med ett nytt blad framför oss.