ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ikväll fick vi se vad det här laget kan åstadkomma

Det stod omgående klart att detta inte skulle bli en repris på föregående matchers undermåliga inledningar. VSK var på tårna från avslag, låg tätt i sin defensiv och hjälpte varandra. Det handlade om en kontreollerad första halvlek.

VSK fick in ett tidigt mål genom Jesper Jonsson och styrde sedan matchen utan att på något vis vara överlägsna. Det var snarare en rätt jämn tillställning. Med tanke på hur det sett ut innan var det också skönt. Inga baklängesmål, inga vassa kontringar som vållade oro.

Att matchen skulle ta den vändningen som blev fallet i andra halvlek kunde man inte ana. De snabba målen av Martin Landström och Jesper Jonsson banade väg för scenförändringen.

Den andra halvleken blev inget annat än ren defilering. Motala förvandlades till harmlösa statister. VSK tog sig igenom via individuella prestationer, genom passningsspel och var när nog konstant ett hot. En kvart in på halvleken stod det 6-0 och matchen var punkterad.

Man ska inte ropa hej än men matchen kändes onekligen som ett statement. Jag har egentligen aldrig tvivlat på lagets kvalitet som i glimtar visats upp under säsongens inledande matcher. Det har dock varit extremt frustrerande att helheten saknats. Ikväll fick vi se vad det här laget kan åstadkomma och det känns väldigt skönt.

Det är kanske magstarkt att tala om en vändning men känslan var onekligen åt det hållet. VSK rustade upp och bjöd på en smärre bandypropaganda. Kan man bibehålla kvällens jämnhet även framöver kommer det att vända. Då kommer Grönvitt bli den där utmanaren toppstriden som jag förutspått.

Det känns förbannat skönt att ha gått från en undermålig insats mot Sirius, till detta. Elva baljor framåt och hållen nolla. Det gör att vi kan skrynkla ihop säsongsinledningen och slänga den och istället ta sikte på en nystart. För den här matchen måste bara bli en början på något nytt och bättre. Den här matchen gav glimtar om vilken offensiv maskin VSK Bandy är.

En maskin där alla är delaktiga men där vi ikväll måste lyfta två namn framför andra. Femmålsskytten Jesper Jonsson och Martin Landström. Det är kul att Jonsson äntligen får vara hel och Landström är spelaren mycket av VSK:s spel kretsar kring. Han kan definitivt ta vid efter ikoner som Ola Johansson, Per Fosshaug och Magnus Murén.

Härnäst väntar Tellus i Stockholm på onsdag innan ABB Arena välkomnar Villa nästa söndag. Det blir ett möte av mastodontformat. Ett möte jag hoppas lockar avsevärt mycket mer folk än tidigare. Tills dess: tack för showen VSK. Det var en fröjd att se er ikväll.

Facebook Comments Box