ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Avgörandets stund är inne

Efter en kortare vila, antagligen en välbehövlig sådan, är det nu dags för avgörandet av Superettan, där endast två omgångar återstår innan vi vet om VSK Fotboll får kvala för att hålla sig kvar även 2022, eller om vi klarar av att knyta ihop säcken och hålla oss kvar utan kval.

Undvika kvalspel

Förutsättningarna är relativt enkla, vi måste ha 4 lag bakom oss. Sedan tidigare är det helt klart att Vasalund och Falkenberg inte kan komma ikapp grönvitt.

Men hur ser då tabellen ut runt VSK. Jo faktum är att VSK kan komma allt mellan 8-14 när vi summerar säsongen nästa lördag. Men försöker vi vara lite realistiska utifrån hur spelprogram ser ut och så kan vi främst fokusera oss två saker: Plats 13 eller bättre. Plats 13 innebär kvalspel, läs mer om det nedan hur kvalspelet går till.

8Örgryte-137
9J-Södra-435
10AFC-234
11VSK -434
12Akropolis-1534
13Brage-533
14GAIS-1030

Omgång 29

Örgryte – Helsingborg (Lördag klockan 13.00)

Brage – Värnamo (Lördag klockan 13.00)

VSK – Trelleborg (Lördag klockan 15.00)

Akropolis – GAIS (Söndag klockan 15.00)

J-Södra – AFC (Söndag klockan 15.00)

Ett tränat öga ser snabbt att om Värnamo vinner över Brage i matchen som börjar klockan 13.00 så kan vi avgöra i vår match som börjar klockan 15.00. Om å andra sidan Brage vinner över ett möjligtvis mentalt och bakfullt bortalag så sätts en stor press på VSK. Vi kan också enkelt konstatera att vi under alla förutsättningar vill kunna avgöra redan på lördag, för att slippa behöva åka ner till Helsingborg med kniven mot strupen

Omgång 30

AFC – Landskrona

Falkenberg – Brage

Helsingborg – VSK

Trelleborg – J-Södra

Vasalund – Örgryte

Öster – Akropolis

GAIS – Sundsvall

En intressant notering här är att det inte är några interna möten i bottenstriden i sista omgången. Inga räddningsplankor där man helt säkert vet att minst ett lag kommer tappa poäng. Det lär kunna bli en obeskrivlig nagelbiltare.

Att ge sig på en kvalificerad gissning är svårt. VSK:s spel har varit riktigt bra en längre tid, men med en svag insats mot J-Södra sist plus att Pedro Ribeiro är avstängd mot Trelleborg gör att det faktiskt är aningens svårt att veta var vi har grönvitt just nu. Är formen kvar, eller är den på väg neråt?

Kvalspel

Lag 14 kommer att spela mot Dalkurd, och lag 13 kommer att få möta tvåan i division 1 södra, just nu Skövde AIK. Matcherna avgörs först med hemmamatch för division 1-laget onsdag 1 december för att sedan avslutas med hemmaplan för Superettanlagen lördagen 4 december.

Det är som vi ser när vi kollar igenom tabellen, högst troligt att VSK inte kommer sämre än plats 14, och undviker i såfall att få möta Dalkurd. Med med tanke på citatet ”släkten är värst” så kan vi nog ändå anta att ett möte mot Skövde AIK där utlånade Amer Ibrahimovic spelar inte heller står på önskelistan.

Stötta VSK på plats!

Det viktigaste du och jag kan göra är att stötta grönvitt på plats under den sista rafflande delen på säsongen. Köp din biljett till matchen mot Trellborg redan idag, kom till ståplats och sjung fram VSK till nytt säkrat kontrakt i Superettan!

Facebook Comments Box