ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno 1904 – din grönvita röst i natten

Anno 1904 är ett nätbaserat fanzine som skriver om Västerås Sportklubb men även om allt runt omkring klubben, stort som smått. Vi startade 30/11 2016 på en Facebooksida men har nu gått över till en egen hemsida för att kunna jobba smidigare och öka tillgängligheten för våra läsare.

Vi nöjer oss inte med att bara skriva om VSK utan också om vad som händer hos motståndarlagen/klubbarna. Utöver det gör vi analyser om allt möjligt för att själva förstå och passar på att dela med oss till andra. Vi är varma anhängare av föreningsdemokrati och vi skriver ofta om saker som hotar den och vi hänger gärna ut klubbar som försöker gena och som inte tar jobbet som krävs för att vara en sund förening med sunda värderingar.

Anno 1904 skapades som en motreaktion till VSK-klubbarnas undermåliga informationsarbete och för att lokalmedia började ta betalt för sina tjänster. Det var och är en tråkig tendens att idrottsbevakning i stort glider mot att vara hejarklacksjournalistik som inte öppet vågar granska och ge kritik till det man bevakar. Vi vill att VSK som förening ska utvecklas till det bättre sportsligt och organisatoriskt, då måste både positiva och negativa saker lyftas fram och diskuteras. Vi strävar efter att ha en balanserad rapportering runt klubben, i stort och i smått.

”Redaktionen” på Anno 1904 består av en handfull medarbetare som utgör kärnan men även andra bidrar på regelbunden basis. Vi signerar inte våra alster då vi anser att vem som har skrivit vad är ointressant och att fokus lätt hamnar på personen som skrev snarare än på innehållet. Genom detta hoppas vi på diskussioner om sakfrågor istället för att läsare ska fokusera på att ”hen” tycker en viss sak.

Vår strävan är att publicera något varje dag på hemsidan, oftast blir det så men ibland har vi annat för oss. För att det ska bli lättare för dig som läsare att hitta artiklar och läsa om sånt som du gillar använder vi ett femtontal innehållskategorier. Varje inlägg på sidan tillhör minst en kategori. Vi använder också taggar som gör det möjligt för dig att kunna läsa allt om en specifik klubb, spelare mm.

Du hittar kategorier och taggar längst ned i en artikel och klickar bara på dem för att få upp allt som är skrivet om det du klickar på. Vi lägger löpande över äldre artiklar från Facebooksidan hit till hemsidan. Vi är nog klara med det under 2019.

Lättaste sättet att få reda på att det finns en ny text på hemsidan är att gilla vår Facebooksida eller följa oss på Twitter Vi lägger alltid ut länkar till våra alster där. Eller det är nog bäst att gilla/följa båda, för Facebooksidan använder vi också för livesändningar, omröstningar, annonsering och delning av material som inte vi skrivit. På Twitter är vi ofta ute och diskuterar olika saker om idrott i största allmänhet förutom då att länka till innehållet på hemsidan.

Hjälpa Anno 1904

Om du vill bidra med något, det kan vara en krönika, analys, statistik, fotografier, nyhetstips, skvaller m.m. är du mer än välkommen att höra av dig. Om du har något som ska publiceras väljer du själv om du vill synas med namn eller ej.

Just nu lider vi brist på fotografier som vi kan använda som inte är copyrightskyddade, så har du några kort på något runt VSK får du gärna skicka in det så att vi kan använda det.

Vi söker också särskilt efter bidrag runt VSK Bandy, där vi känner att vi vill göra mer men att tiden inte räcker till.

Den som vill komma i kontakt med oss kan enklast skicka ett meddelande till vår Facebooksida.

Ha en härlig Grönvit läsning

//Redaktionen

Facebook Comments Box