ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Intervju med Steen och Hellblom efter matchen med IFK Eskilstuna

I fredagskväll så startade säsongen för IFK Eskilstuna som VSK har ett sammarbetsavtal med och flera spelare kan därmed gå mellan klubbarna under säsong. I deras första match mötte de Trosa-Vagnhärad och lånade in Viktor Steen, Anders Hellblom samt Patric Åslund, Steen och Åslund fick starta matchen medans Hellblom byttes in i halvtid.

Något som såg ut att bli mållöst tog fart sista tio minuterna där IFK Eskilstuna gjorde det första målet, sen på övertid lyckades Trosa-Vagnhärad göra 2-1 och såg ut att vinna matchen, om det inte hade varit för VSKs Patric Åslund som gjorde 2-2 och räddade en poäng för IFK Eskilstuna. Efter matchen tog vi kontakt med Viktor Steen och få deras syn på matchen.

Patric Åslund och Anders Hellblom kliver av plan efter träningsmatche mot Sollentuna FK i vintras.

– Man kände att de var en premiärmatch med allt vad det innebär, en del nervösa spelare och framförallt ett helt nytt lag som ska spela ihop sig, matchens tempo är rätt lågt i första halvlek och vi får inte riktigt till de vi har jobbat på, andra halvlek är bättre från vår sida där vi tar ledningen rätt sent i matchen men släpper in två rätt dråpliga mål i slutskedet som tur va tryckte Åslund in de sköna 2-2 målet som gör att vi säkrade en pinne. En godkänd premiär tycker jag ändå. Säger Viktor Steen till Anno 1904.

Både Steen och Hellblom var båda nöjda med sina insatser under gårdagen.

– Jo men det kändes väldigt bra faktiskt, kul att få lite speltid i benen nu när serien dragit igång och kände att jag gjorde en vällgenomförd halvlek igår. Säger Anders Hellblom.

Anders Hellblom mot IF Sylvia

– Jag är väldigt nöjd med min insats, tycker att vi har bra koll på dem hela matchen där bak, jag tillsammans med övriga backkollegor och målvakt, sen får dem in två så kallade skitmål som sagt där vi inte kan göra så mycket. Mitt spel med bollen kändes också väldigt bra sett över 90 min. Säger Viktor Steen och passar på även att hylla Patric Åslund som vi inte lyckas få tag på.

– Patric jobbade på stabilt över hela matchen och krönte de med det snygga 2-2 målet. Säger Viktor Steen och Anders Hellblom beskriver målet.

– Ah de va en riktigt kanon, kommer inte ihåg anfallet helt men bollen hamnade ute på höger kanten på våran höger back och den spelade han in bollen till Patrik som va utanför boxen och sen studsade den till och han klippte till den rakt upp i nättaket.

På grund av corona har det inte blivit så många pass med IFK Eskilstuna som det har varit tänkt. Viktor Steen beskriver upplägget att de tränar två gånger i veckan med IFK Eskilstuna och sedan 3-4 pass med Västerås SK. Både Steen och Hellblom har varit uttagna i matchtruppen med VSK och Hellblom har även fått chansen att debutera i slutminuterna mot Örgryte IS där han fick hoppa in i 85 minuten.

– Jo de har vart kul att fått vara med 5 gånger nu med VSK och kul med inhopp och något man har kämpat efter. Sen har jag och VSK gjort en plan vad som är bäst för min utveckling och Eskilstuna är en perfekt miljö för att få matchtid och möta senior spelare. Säger Anders Hellblom om att fått känna på Superettan och utlåningen till IFK Eskilstuna och passar även på att hylla sina lagkamrater på andra sidan Mälaren.

– IFK är också ett väldigt härligt och roligt gäng så har kommit in i laget bra.

Victor Steen

Viktor Steen är optimistisk kring IFK Eskilstunas chanser i serien.

– Jag tror vi har goda chanser att komma rätt högt upp när tabellen summeras.

När vi frågar Anders Hellblom om skillnaderna att möta ett reservbetonat AIK/Sirius i en träningsmatch mot att spela i division 2 så säger han:

– Jo såklart att de är skillnad mellan division två och möta två ”allsvenska lag” nu är de ju inte så många startspelare som spelar i allsvenskan som spelar U21 men de brukar vara 5-6 stycken från startelvorna och de är alltid kul att möta bra spelare på en hög nivå. Men jo de är skillnad mest i tempot skulle jag säga sen finns de spelare i division 2 som inte skulle göra bort säg i högre divisioner heller.

Med det så tackar vi Steen och Hellblom för att de tog sin tid och besvarade våra frågor.

Facebook Comments Box