ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Månadens spelare Maj 2021: Anton Fagerström

Ännu en månad har passerats och det blev dags för redaktionen att utse månadens spelare. Denna gång var det inte helt givet utan det uppstod en het diskussion om vem som faktiskt borde få priset. Men till slut blev det Anton Fagerström som tilldelades som månadens spelare i Maj!

Återigen denna månad har vi delat ut priset till den spelare vi tyckt varit bäst i VSK. Anton har i våra ögon stuckit ut som den spelare som räddat flera poäng för VSK med sina matchavgörande räddningar. I flera matcher som mot Jönköping och Värnamo var hans insats helt avgörande för utfallet.

Som brukligt tog vi kontakt med Anton för att ställa några frågor.

Hur känns det att bli månadens spelare?

– Det är självklart roligt, alltid kul att få uppskattning för det man gör!

VIlken match tycker du själv var din bästa i maj?

– Jag får nog säga Trelleborg borta, jag behövde kanske inte göra så många avancerade räddningar men jag var väldigt aktiv i och utanför straffområdet för att avstyra lägena innan dom uppstod. Och sen finns det ju inget bättre än en seger på bortaplan!

Försvaret har sett väldigt bra ut under hela året, vad tycker du är orsakerna till detta?

Vi har gnuggat på med samma spelsystem ett bra tag nu så alla har tydliga roller och vet vad manska göra i försvarsspelet. Vi jobbar väldigt hårt för varandra, hela vägen från forwards ned till mig.

Om du skulle dela ut månadens spelare, vem i VSK skulle du välja och varför? Behöver nödvändigtvis inte vara den bästa spelaren.

Finns många som gjort bra prestationer men skulle jag välja en så säger jag Jeppe. Var nog inte många som hade koll på honom innan säsongen men han har kommit och gjort det väldigt bra!

Månadens spelare enligt Månadens spelare samt Månadens spelare.
Facebook Comments Box