ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Utlånade Gustav Rydberg efter seriepremiären med Smedby AIS

I ett steg att försöka ha lite koll på de utlånade spelarna så kontaktade vi Gustav Rydberg som just nu är utlånad till Smedby AIS och kollade hur seriepremiären var.

På grund av Corona så har du inte kunnat spela några matcher utan bara träna med Smedby AIS, hur har det varit?

– Det stämmer, det har vart en otroligt lång försäsong i år. Men det är inget man kunnat påverka. Utan vi har tränat på 5 dagar i veckan nästa hela tiden och gjort oss redo inför säsongen. Vi har haft en hög kvalité och med en tränare som motiverat oss varje dag vid namn Rikard Larsén. Så det har känts väldigt bra.

Berätta om segern mot Värmbols FC och din insats?

– En riktigt stabil 3-0 seger där vi som lag går in o ger allt och visar att vi var inställda på att vinna matchen. En väldigt kontrollerad matchbild där jag tycker vi dominerar den både med boll och utan boll. Personligen kändes väldigt bra la ner mycket jobb i defensiven och även gjorde en stabil insats offensivt, det ända som saknas kanske skulle vart att göra nån poäng men det kommer längre fram.

Division 2 Svealand södra måste vara en av de tuffaste division 2 serierna i landet. Vad tror du om Smedbys chanser i år?

– Jag tror mycket på oss i år. Vi har väldigt bra tränare och en väldigt bra trupp också med många spelare som har spelat på höga nivåer och i elit klubbar både i Sverige och utomlands. Vårt mål är att vinna varje match vi spelare, sedan får vi se vart det leder oss.

Den 13 juni kommer du möta IFK Eskilstuna dit flera VSK spelare är utlånade. Vad tror du om den matchen?

– Ja exakt, jo ser fram emot matchen de alla som utlånade är bra fotbollspelare det vet jag och det ska bli kul att spela. Om själva matchen tror jag inte så mycket utan vet att vi kommer spela för att vinna och komma därifrån med 3 poäng.

Med det tackar vi Gustav för att han tog sig tid och önskar honom lycka till!

Facebook Comments Box