ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför VSK – Sandviken

 ”Ett helt annat VSK Bandy i år – tendenser till något riktigt bra”

Jag utlovade häromsistens att börja skriva bandy och nu är det dags. I samband med dagens El Clasico, VSK mot Sandviken, börjar jag följa Grönvitt och hoppas få göra det ända till den 17 mars 2018 då finalen går av stapeln.

Ett tidigt tungviktsmöte som jag tror kommer bli extra intressant. VSK slår lite ur underläge efter fjolårets mindre lyckade säsong. Detta medan Sandviken, förstärkta med legenden Magnus Muhrén på tränarbänken och med superstjärnan Daniel Berlin som nygammalt tillskott, fick de flesta guldrösterna vid upptaktsträffen häromveckan. Inte utan fog naturligtvis, ett redan starkt lag blir ännu bättre. Emellertid tror jag det blir tuffare än vad den där upptaktsträffen gjorde gällande.

VSK led lite av mättnad under förra året vilket jag tror är en stor orsak till den mindre lyckade insatsen i elitserien ifjol (slutade femma). Även om det förnekades från lagets sida är det svårt att få den där desperationen under serielunken med två guld i bagaget. Dessutom fick jag en känsla av att motståndarna visste hur Grönvitt skulle spela och kunde anpassa sitt spel därefter.

I vinter kommer det inte bli några halvdana insatser. Fjolårets femteplats fungerar som bra tändvätska. Dessutom tror jag att avsaknaden av Jonas Nilsson kan göra laget mer varierat i sitt anfallsspel. Ingen uttalad målskytt men många kreativa killar där framme. Holmberg, Jansson, en vad det verkar pånyttfödd Bergström och så superlöftet Martin Landström. Det kan bli många försvarare som hamnar i korvkön helt enkelt.

Inledningen vittnar också om att det är ett helt annat Grönvitt vi får att göra med. Fyra segrar och tendenser till något riktigt bra. Sandviken blir dock den första riktiga prövningen. Storfavoriten mot en av utmanarna. En utmanare som tipparna vid upptaktsträffen tycks ha förbisett. En utmanare som var ytterst nära att slå ut Saik i den tuffa kvartsfinalen i våras.

Visst har Sandviken kapacitet till att nå hela vägen, expertisen har bara glömt bort att det krävs mer än att ställa ut skridskorna för att vinna SM-guld. Mot VSK kommer det vara små marginaler som avgör. Jag tror att VSK kan gynnas av att slå lite ur underläge. Morgondagens möte blir ett intressant första test som dessutom kan få en stor psykologisk betydelse för resten av säsongen.

Gör er redo för säsongens första El Classico. Ta er till plåtlådan. Bege er ner från hyllan till klacksektionen, låt struparna skapa en tolfte grönvit spelare. För bandy och VSK, det är fint det. Som min barndoms matchprogram alltid förkunnade

Facebook Comments Box