ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Superettan omgång 12

På grund av att vissa lag har spelare som spelar U21 landskamper just nu så är det bara fem matcher istället för normala åtta i denna omgång. Förhoppningsvis har vi fått ordning på vår spåkula nu så att vi kan börja tjäna pengar igen på vårt tippande.

Västerås SK – IK Frej: X

Det känns som VSK är i en riktig svacka offensivt. xG för VSK förra matchen var rekordlåga 0,18. Det antyder ett väldigt svagt anfallsspel och lets face it – det kommer inte att hålla i längden. Defensiven är det dock inget fel på. Halmstads BKs chanser värderades till 2,68 i xG och VSK fortsätter att överträffa statistiken defensivt. Frej visade moral och vann mot Degerfors på bortaplan, en riktigt fin skalp, även om Degen är lite under isen just nu. Frej har bara förlorat en match på de senaste åtta och är likt VSK oerhört svårslagna, men med en bättre offensiv. Dock är man också det lag som släppt in flest mål hela 20 st (vilket överensstämmer med xG 20,21). Statistiskt är det hyfsat jämna lag, men VSK har visat en oförmåga att göra mål och därför slutar matchen 0-0, som vanligt när VSK är inblandat.

Trelleborgs FF – Degerfors IF:  X

Trelleborg lyckades vinna mot BP och kliva upp några placeringar i tabellen och lämna kvalplatsen bakom sig. Men serien är jämnt att trots att de ligger sjua är det bara tre poäng till negativ kvalplats. Men med de poängen kom lite arbetsro.

Degerfors inledde serien starkt men har nu förlorat tre matcher mot lag som mest huserat på den nedre tredjedelen. Men sina 14 poäng är man nu närmare negativt kval än kvalplatsen uppåt. Tittar vi på frånvaron i båda lagen har Degerfors haft Erik Lindell borta tre matcher pga knäproblem och är osäker också inför den här matchen på deltagande. Hos Trelleborg är mittbacken Hugo Andersson avstängd. Det får bli ett skrällkryss. DIF kommer göra allt för att bryta förlusttrenden och se till att kriga med sig en poäng hem.

IF Brommapojkarna – Mjällby AIF: 1

Normalt skulle Mjällby vara favoriter till alla poängen i den här matchen. Men nu missar Buba och Mbye matchen då de är på landslagsuppdrag och Vagic samt Nilsson är avstängda. Det är ändå tre som får klassas som startspelare och är så klart ett rejält avbräck. Deras frånvaro är egentligen enda anledningen till att vi tror att BP skräller och tar en seger här, en välkommen sådan.

Dalkurd FF – Halmstad BK: 2

Det här är en intressant match då det är två lag som börjar få ordning på sitt spel. Utifrån xG skulle kanske Dalkurd tappat någon poäng mer än vad de gjort de senaste matcherna och HBK borde tagit någon mer. Vi tror ändå utifrån vad vi såg HBK göra mot VSK att de är på rätt väg. Det saknas en bra avslutare men de har en bra chans att vinna, får bli en tvåa.

IK Brage – Örgryte IS: X

Vi har några gånger påpekat att det är möjligt att IK Brage är lite överskattat. De har gått bra men också haft lite flyt med utvisningar och straffar. Utifrån tabelläget har det funkat fint mot lag på den nedre halvan där man har vunnit fem, med bara två oavgjorda och inga förluster. Men mot lagen på den övre halvan är det bara en endaste oavgjord och tre förluster. Nu väntar ÖIS som ändå är ett lag på den övre halvan. Trots att det gått knackigt för dem har de skrapat 15 poäng och vill inte gärna förlora den här matchen då drömmen om avancemang fortfarande lever. Nja, det får bli ett kryss i den här matchen som känns ganska oviss. Kan nog sluta lite hur som helst.

Facebook Comments Box