ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Sollentuna FK – VSK Fotboll

Då var det dags att bege sig till norr om huvudstaden för dagens drabbning mellan Sollis och VSK. Vi som var på plats förra året vet att vi får se en idyllisk arena med naturgräs och en läktare direkt byggd in i en lång brant sluttning.

Sollentuna som klubb får sägas vara en klassisk klubb som är välskött och smidigt fungerande. Man är så där norrförortsduktiga i allt man gör. Juniorlagen spelar i U-allsvenskan och damlaget leder sin Div 2 serie. Allt är egentligen frid och fröjd i föreningen och vi antar att man är rätt nöjd med att det ser ut som det gör just nu. Att spela i Superettan skulle innebära att man var tvungen att bygga om arenan för miljoner, något som säkert få vill göra i den klubben.

Klubbens största tillgång i Div 1 sammanhang är tränaren och gamle storspelaren Christer Mattiasson som nu gör sitt fjärde år i klubben Christer har tränat lag i Stockholmsområdet de senaste 12 åren och vet vilka som är på gång som är bra men inte så bra att storklubbarna redan knyckt dem.
Spelarmarknaden i Stockholm är brutal för spelare på SE/Div 1 nivå – det är få klubbar och extrem konkurrens om platserna. Det utnyttjar Christer hänsynslöst. Varje säsong tas nya spelare in och till årets säsong blev det hela 14 stycken, de allra flesta är unga. Snittåldern i spelartruppen ligger på 22 år. Christer ser alltid till att krydda med lite erfarna spelare med rutin som kan ge stadga åt laget.

Årets trupp är inget undantag. Inför säsongen tappade laget sin lagkapten som la skorna på hyllan och Christer har varit tvungen att i princip ställa ett helt nytt lag på benen jämfört med i fjol. Men han är så duktig och erfaren att det sällan blir till ett problem. Några är kvar från föregående år, tex mittfältaren Kalle Ramsell med sin fruktade högerfot som man verkligen måste se upp med. Man har också kvar anfallaren Brwa Pishdari som gjorde 11 mål i fjol och ser ut att kunna göra fler i år.

VSK kan precis som förra året vänta sig att möta ett mycket hårt arbetande fotbollslag som kommer att ge allt i alla situationer. Det är Sollentunas adelsmärke. Det man möjligen inte har i teknik, det tar man igen i sin vilja att jobba stenhårt för laget. Mattiasson är skicklig på att i varje match få ut allt av sina spelare. Att få möta VSK kommer vara en fantastisk tändvätska för laget. I övrigt försöker laget spela genom lagdelarna och få bollarna till Brwa som ska göra målen.

Vi kan på förhand säga att det kommer bli en tuff match för VSK och om den ska vinnas måste laget jobba stenhårt och ta tillvara på chanserna man får, annars blir det som i förra årets bortamatch, oavgjort.

Facebook Comments Box