ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför omgång 6 – 2018

FC Linköping – Sollentuna FF: 1

Ok, Linköping spelade bara kryss mot Skellefteå senast men hade faktiskt chansen att avgöra matchen med några riktigt bra lägen på slutet. Med tanke på att det var en nykomling och ovan med långa bortaresor så var ett kryss ett bra resultat även om det inte gått så bra för Skellefteå i serien så här långt. Nu väntar en hemmamatch mot Sollentuna FF som spelade jämnt med serietvåan Carlstad senast. Det här är en match som kan gå hursomhelst, men vi imponeras ändå av Linköpings spel och man ändå bara förlorat borta mot Umeå i år, kryssat mot rutinerade lag som Bissarna och Akropolis och vunnit mot Rynninge. Nä det här luktar seger för FC Linköping seger. Kom ihåg att även om de har mindre poäng än Sollis har de presterat bättre mot bra motstånd.

Team TG – Skellefteå FF: 1

TG är ett bra lag, senast var de också bättre än serietrean BK Forward men fick nöja sig med oavgjort. Anledningen att de ligger efter i tabellen är att de inledde med två förluster mot Akropolis/Syrianska FC. Nu väntar ett lite lättare motstånd i form av Skellefteå. SFF däremot tog sin första poäng och hade väldigt bra perioder i matchen mot Linköping. Det handlar dock om att det ska hålla i 90 minuter om de ska börja vinna. Skellefteå kan säkert skrälla, men TG känns storleken för stor och det bör bli en hemmaseger.

Carlstad United – Akropolis IF: X

I senaste matchen blev det tydligt att Carlstad är ett lag att räkna med. De har bra spelare och gör de bara ett mål kommer de vinna de flesta matcherna i år. Nu väntar dock ett väldigt meriterat motstånd i Akropolis IF med sitt betongförsvar. För grekerna är detta en jätteviktig match om de vill vara med i toppstriden, förlust och de är 8 poäng efter Carlstad och eventuellt 10 poäng till VSK (om VSK vinner). För Akropolis handlar det om att börja göra mål, 8 poäng på 3 gjorda mål är väldigt bra utdelning. Defensiven sitter som en smäck och utöver matchen mot VSK (3-0 förlust) har de bara släppt in ett endaste mål. Kommer målskyttet igång så ska Akropolis ha en bra chans att ta poäng, vi tror och hoppas på ett kryss.

Västerås SK – Karlslunds IF: 1

VSK går som tåget i serien och plockar in ena tre poängaren efter den andra. Syrianska var den första matchen sedan bortapremiären där det faktiskt var några målchanser att tala om som VSK hade mot sig. Nu väntar en motståndare som VSK fick stryk av under försäsongen med 1-2, men det är nog bara 2-3 spelare från VSK som kommer starta nu som var med i den matchen. Karlslund inledde Norrettan bra genom att spela oavgjort mot Sollentuna och Sandviken. Efter det har de åkt på tre raka uddamålsförluster mot Carlstad, TG och senast Assyriska. Den senaste matchen var rena Hawaii-fotbollen och trots fyra gjorda mål så släppte de in fem. Att laget förlorat bara med uddamålet mot bra motstånd ska ses som ett varningstecken för att laget kanske är bättre än deras tabellplacering just nu visar. Oavsett, det här är en match VSK ska vinna, det finns dessutom en revansch att utkräva från den snöpliga förlusten under försäsongen.

Umeå FC – Rynninge IK: 2

Att förlora mot Akropolis borta är ingen skam, men att ligga på kvalplats neråt är inte bra för ett lag som har ambitioner att gå upp i Superettan. Om det blir ett poängtapp mot Rynninge kommer det nog bli lite krisstämpel på Umeå FC. Rynninge däremot är ett lag som imponerar. Man spelade bra mot VSK och vann nu senast mot Sandviken. Sånt stärker självförtroenden nu när de åker upp till Västerbotten. Vi skulle inte bli förvånade om Rynninge vinner denna match och tippar därför en tvåa.

Arameisk-Syrianska IF – Syrianska FC: X

Det här är en intressant match på så sätt att det är ett Syrianska-derby. Många som följer Syrianska hejar också på Arameiska och tvärtom. Med allt fuffens som pågår i Syrianska FC tittar allt fler på Arameiska som en ny ersättare till att vara Syrianernas lag. Arameiska som i våra ögon varit ett riktigt uselt lag i år överraskade nog alla när de i senste omgången gick och vann mot Bissarna med 4-0. Segern kom förvisso till efter att Bissarna fick en man utvisad men innan det skedde hade ASIF bränt en straff. VSKs vinst mot Syrianska sköt föreningen in i ett kaos och de sparkade tränarna dagen efter och nu är det U19 tränaren som kör träningarna. Nu är en ny huvudtränare klar men han hinner bara leda laget på en träning innan matchen och kommer ha svårt att hinna sätta någon prägel på hur man uppträder på plan. Nya tränaren kommer inte heller ha hunnit scouta ASIF så det kanske kan bli någon överraskning på plan då ASIF bytt spelsätt flera gånger i år beroende på motstånd. Dessutom är det osäkert om Mutumba kan spela då han gick av i halvtid i matchen mot VSK. Han var bäst på plan i den matchen så länge han spelade så det är ett avbräck om han inte startar. Även om Syrianska har bättre spelare på samtliga positioner än ASIF så känns det som ett poängtapp till för Syrianska. Skadebekymmer och med ny tränare och så möter man en motståndare som säkert vill vara det bästa Syrianska laget. Det får bli poängtapp för Syrianska FC och ett kryss.

Assyriska FF – Nyköpings BIS: 1

Assyriska gjorde en dålig match defensivt och släppte in hela fyra mål mot Karlslund i senaste omgången. Det positiva för AFF att Sosseh gjorde hattrick och tycks ha hittat målformen. Med detta bör alla lag i serien vara varnade. Tyvärr skadade sig två spelare, Holmqvist fick ersättas av Krans och Konwea mot Durmaz. Konwea verkar ha en knäskada och kan vara borta en längre tid. Holmqvist har ont i backsidan av låret och hans medverkan närmsta framtiden är osäker. AFF är också nästa omgångs motståndare för VSK så det här är en intressant match och följa. Nyköping fick två man utvisade mot Arameiska och som lök på laxen är även Ahmetovic avstängd i den här matchen. Att både Holster och Ahmetovic missar matchen är ett tungt avbräck för bissarna, de är tydliga profiler i laget och nyckelspelare. Båda lagen lär ha spelare borta av olika anledningar i den här matchen men det känns som Assyriska har en bredare trupp än Nyköping som ändå kan stoppa in Krans (som flera klubbar högre upp tittat på) och Durmaz som ändå var ordinarie förra året från bänken. Därför tror vi på Assyriska seger.

Sandvikens IF – BK Forward: 2

Sandviken förlorade mot Rynninge och har nu förlorat två matcher i rad och årets enda seger i serien har kommit mot Skellefteå FF när Olof Mård avgjorde på övertid. Det är knappast imponerande. De senaste två matcherna har Makondele/Bellander börjat spela. Men de har inte varit med på försäsongen så de är inte samspelta med övriga än, även om de individuellt är skickliga. BK Forward ser stabilt ut och är trots allt ensam tabelltrea med sina nio poäng. Det är en imponerande prestation med tanke på att det ändå finns två andra Örebrolag i serien som har gjort att det varit svårt att locka över spelare från dem. BK Forward bör vara favoriter i denna match, Sandviken behöver bli mer samspelt innan de kan hota de lagen som är mer samspelta.

Facebook Comments Box