ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför omgång 12 Div 1 Norra

Så var det snart helg igen och dags för ännu en högintressant omgång. Först ut i denna omgång kommer VSK vara med sin match borta mot Sollentuna på lördag klockan 15.00. Om serieledningen ska säkras krävs det en seger i den här matchen efter poängtapp i de båda senaste matcherna.

Sollentuna FF – Västerås SK: 2

Sollentuna tog faktiskt ledningen mot Umeå FC men det blev 1-1 efter att de släppt in ett mål i matchminut 83. Laget har haft svårt och vinna mot bättre lag och bara lyckats med den bedriften mot lag på den nedre tredjedelen i tabellen. Man har dock lyckats spelat oavgjort mot topplag som BK Forward och Akropolis IF. För VSK:s del är det dags att vinna efter att bara fått med sig en poäng på två matcher. Visserligen är oavgjort mot Carlstad United ingen katastrof men det gäller att börja plocka tre-poängare igen och få lite större marginaler neråt. Det som oroar i dagsläget är att inga spelare tycks på väg tillbaka från skador vilket gör att truppen är tunn. Truppen är dock tillräckligt bra för att vinna matcher men klarar inte av så många fler skador. Detta är en tuff bortamatch mot Sollentuna, men ska VSK vinna serien ska laget vinna den här typen av matcher.

BK Forward – Nyköpings BIS: 1

Det blev oavgjort för BK Forward för andra derbyt i rad. Ett Forward som tappat lite i tabellen efter att tidigare legat trea en stor del av serien men som nu ramlat ned till en femte plats med flera lag runt om kring sig inom någon poäng. Ska BK Forward vara med i toppen igen måste de vinna mot Bissarna. Men Nyköping är ingen lätt motståndare. Inför säsongen var det många som trodde att Nyköpings BIS skulle vara ett topplag efter att varit höstens bästa lag. Visserligen tappade man några spelare men lyckades ändå få in intressanta nyförvärv som Holster, Olafsson och Fujii. Men nu har det gått fyra omgångar utan vinst och de är inblandade i streckstriden och behöver få alla poäng de kan få. Bissarna hade i onsdags cupmatch i mot Aspudden från Stockholm, matchen gick till straffar och dessutom kunde de inte byta av de spelare de hade tänkt pga skador, Juhlin åkte dessutom på en skada, han har startat de tre senaste matcherna och fått speltid i varje match. Även Revend Tovi som fått göra inhopp de senaste två matcherna blev skadad. Med tanke på det tuffa spelschemat som varit och att matchen gick till förlängning samt att nyckelspelare inte kunde bytas ut som tänkt och bara får vila två dagar så finns det inte så mycket som talar för Bissarna, det får bli en etta.

Arameisk-Syrianska IF – FC Linköping City: 2

Så Arameiska fick tag på en tränare till slut efter att letat i några veckor, kanske inte Norrettans mest attraktiva klubb om man är tränare. Men är man som Partin sugen på en utmaning och samtidigt beredd att chansa lite har han eller klubben inte så mycket att förlora och han får en chans att visa upp sig på tränarscenen i Div 1, en chans han knappast skulle fått under normala omständigheter. I bottenmötet mot Karlslund senast slutade det oavgjort trots att Karlslund hade en man utvisad, men Arameiska hade en hel del chanser och borde gjort mål. Linköping vann mot TG och det är en svårslagen motståndare om något, laget tycks bli lite bättre för varje omgång som går och nu ska de möta ett bottenlag. Men just bottenlag är kanske det som Linköping har haft mest problem med där det alltid slutat oavgjort och vinsterna har istället kommit mot mittenlag i tabellen som Forward, Rynninge, Sollentuna och nu sist TG. Med tanke på att bara VSK återstår av det lite tuffare motståndet så finns det bra chans att klättra sista delen av våren. Vi är inte speciellt imponerade av Arameiska och det lär bli Linköping vinst i denna match.

Syrianska FC – Karlslunds IF: X

Ett annat lag som vi inte är imponeras över är Syrianska FC, varken på plan eller utanför. Nu senast åkte Mattias Mete på en korssbandsskada och är borta resten av säsongen. Med tanke på att Genc, Makdesie och Demir är långtidsskadade är viktiga nyckelspelare bota i SFC. Anfallet är visserligen fortfarande vasst med tanke på att Mutumba, Rajalakso och Ranegie kan starta där, men det finns egentligen ingen inhoppare av klass längre och ytterligare en skada bland anfallarna och laget är illa ute. Räkna med att skatteskulderna kommer växa när nya spelare nu kommer plockas in under transferfönsteret. Karlslund tog en pinne i bottenmötet mot Arameiska och hade säkert kunnat hoppas på bättre utdelning om inte Bindelöv blivit utvisad. Det här luktar ändå lite skrälläge, Syrianska har haft svårt i de senaste matcherna och avgjort väldigt sent. Det kan mycket väl bli ett kryss här och liten skräll, inte omöjligt att Karlslund faktiskt vinner detta och avgör matchen när Syrianska är slutkörda sista kvarten.

Skellefteå FF – Assyriska FF: X

Skellefteå var nära att få ett kryss mot Syrianska men släppte in ett sent mål i 83 minuten, laget ser allt bättre ut även om det tycks vara väldigt svårt att plocka den där första viktiga tre-poängaren. Assyriska har en ganska taskig form nu och har förlorat tre raka. Viktiga spelare som Eliasson, Durmaz och Konwea är skadade och gör att laget är ganska tunt och det finns inte längre de där bra spelarna att byta in som de gjorde mot VSK, Arkopolis låg under två gånger i matchen mot Assyriska men lyckades vända matchen sista tio. Det känns som att Skellefteå har en bra chans att kunna plocka poäng här, det får bli ett kryss.

Sandvikens IF – Carlstad United: X

Sandviken har fått in lite nytt blod genom att kunna låna in York Rafael (IFK Värnamo) och Jacob Hjelte (Gefle IF), även om det inte blivit några vinster så har det blivit oavgjort mot Arameiska och senast även oavgjort mot Bissarna. Men nu väntar lite tuffare utmaning i form av serietvåan Carlstad United. Av det vi såg av Carlstad så är det ett bra lag, men mycket hänger på att bröderna Jernberg levererar och att Junior är kreativ, i övrigt kändes laget inget märkvärdigt. Det ska bli väldigt intressant och se John Junior agera mot sitt tidigare lag där han faktiskt gjorde en högst medioker insats förra året och satt mest på avbytarbänken. Med tanke på att Sandviken ryckt upp sig och är obesegrade de senaste tre matcherna och har en skalp där mot Assyriska är det inte omöjligt att på en ovattnad konstgräsplan kan ta poäng mot Carlstad. Så vi tror och framförallt hoppas på poängtapp för Carlstad.

Akropolis IF – Rynninge IK: 1

Grekerna hade problem mot Assyriska och lyckades först vända matchen i slutet av andra halvlek. Nu väntar i våra ögon ett minst lika tufft motstånd i form av Rynninge IK. Även om Akropolis ligger trea i tabellen så känns det som de inte är lika bra som vi trodde inför säsongen. Enda skadan i laget verkar vara Gezos. Förövrigt fick Alexander Lundin göra debut som målvakt i gångna matchen mot AFF och han stod för en drömräddning som nog avgjorde matchen, kul för honom. Rynninge fick oavgjort mot BK Forward men har etablerat sig som ett mittenlag och slåss tillsammans med Linköping om att bli årets nykomling. Men laget har bara vunnit en match på bortaplan och nu väntar ett tufft motstånd i form av Akropolis. Det här är en match som faktiskt kan sluta hursomhelst, men Akropolis känns lite vassare så vi sätter en etta med reservation för att Rynninge tar en poäng här.

Umeå FC – Team TG: X

Ett äkta stadsderby väntar mellan Umeå FC och friskolan, det lär inte vara något kramkalas och båda slåss om att vara stadens bästa lag och vara först om att gå upp i Superettan. Det blev lite av ett bakslag för UFC efter framgången mot VSK att bara spela oavgjort mot Sollentuna. För TG har formen dippat återigen och på de senaste fyra matcherna finns tre förluster och bara en vinst noterat. Senast blev det förlust mot Linköping med 1-0. Det här derbyt luktar kryss, möjligen att TG ska kunna vara liten favorit.

Facebook Comments Box