Våra Gröna hjärtan omgång 28

Då var det dags att dela ut Annos gröna hjärtan efter den viktiga segern på hemmaplan mot Nyköpings BIS. Vi och övriga 4 500 på läktarna säger nog inte så mycket om matchen mer än att vi vann. Det var det enda som betydde något denna iskalla hösteftermiddag.

Även om lagets prestationer inte alltid var på topp i denna match fanns det gott om individuella prestationer hos de grönvita krigarna som går att lyfta fram. Redaktionen hade rådslag bland alla oöppnade magnumbuteljer med skumpa och diverse skumma partyhattar som en medlem köpt billigt på Biltema. Vi tittade längtansfullt på flaskorna och drömde oss bort. Men redaktörn jagade oss tillbaka till uppgiften och vi kom ganska snabbt fram till veckans mottagare av våra gröna hjärtan.

Håll till godo – här är våra hjärtan för omgång 28 i matchen mot Bissarna.

Anton Fagerström
        Filip Tronêt
           Carlos Gaete Moggia

Våra tre hjärtan i den här matchen går till Anton ”Neuer” Fagerström. Smeknamnet ”Neuer” gav faktiskt Filip Tronêt honom när han gjorde massa idioträddningar när VSK förlorade den hemska premiären mot just Nyköping och Anton hade den dåliga smaken att göra sitt livs match. Filip blev intervjuad efter den matchen och skakade på huvudet och sa ”massa Neuerräddningar”, Ja, Anton gjorde en flertal ”Neuerräddningar” i den här matchen också. Statistiken talar om 11 målchanser för Bissarna mot VSK:s 4. Skillnaden att VSK vann matchen med 3-1 stavas just Anton Fagerström. Anton gjorde en rad klassräddningar ffa i första halvlek som höll VSK kvar i matchen och som gjorde att halvleken slutade 0-0. En normal utdelning för vilket lag som helst med de chanserna hade varit mellan 1-2 mål. Benparaden vid hörnan är en favorit på redaktionen. Vi säger som vi sagt många gånger de senaste 22 omgångarna (de sex första hade Anton inget att göra), utan Anton hade vi inte varit där vi är idag. I den här matchen visar han verkligen varför han är Div 1 Norras bästa målvakt. Han gör en prickfri insats. Målet kan han inte lastas för, det är försvaret som hamnade i koma och tittade på bollen som ett bättre juniorlag istället för att ta markeringar. Tack Anton för att du finns, du har räddat säsongen åt oss i både bildlig och bokstavlig mening. Du får tre hjärtan för insatsen i den här matchen och du kommer mycket troligt vinna vår Gröna hjärtan liga – helt välförtjänt.

Våra två gröna hjärtan går till Filip för hans insatser under några magiska minuter mitt i andra halvlek. Precis som för resten av laget var inte Filips insatser i första halvlek mycket att stoltsera med. Han fick inte många vettiga bollar att jobba med men hade några halvchanser att göra något men fick inte riktigt till det. I andra blev det bättre. Alla vill hylla Stefan Batans framspelning till Filips 2-1 mål. Det gör vi också, det är årets framspelning. Men den passningen hade varit pärlor för svinen om inte Filip visat sin otroliga förmåga att få tag i bollen och agera direkt innan chansen hann rinna förbi. Just Filips förmåga att få tag i bollen och göra det enda rätta (dra till den) är enastående, få om någon i den här serien hade klarat av det Filip gjorde vid 2-1 målet. Det kanske ser lätt ut men det är det inte när det ska ske i högsta fart om med en back precis intill som försöker hindra dig. Mästerligt! Vid 3-1 målet visar Filip en förmåga som vi inte riktigt sett förut, att kunna pricknicka. Det var nog tur att han inte kunde springa utan var tvungen att stå stilla. Simons inlägg når perfekt och Filip nickar upp den i krysset, otagbart för målvakten. En otroligt snygg prestation. Vi får tacka Bissarnas försvarsspel som var komatöst i det här läget. Filip fick stå helt själv i straffområdet och nicka in bollen. För de här två målen, när det behövdes som mest får Filip våra två gröna hjärtan i den här omgången.

Vårt sista hjärta går till Geten för en ny framstående insats på det defensiva mittfältet. Carlos har fått bra betyg från oss de senaste matcherna och han måste uppmärksammas också i denna drabbning. Det märks att han är i form och har ett grymt självförtroende. I den här matchen fick vi se det vanliga skavandet men vi fick också se rikliga smakprov på Getens bländande teknik och dribblingskonster. Det kanske bliv lite för mycket av det sistnämnda i några sekvenser men som Bissarna fick erfara, det är nästan helt omöjligt att ta bollen av honom. Carlos kan verkligen konsten att hålla i och få kontroll över situationen. I den här matchen jobbar Carlos hårt över hela planen och är alltid spelbar så att andra kan använda honom som passningsväg. Han är den perfekte defensiva mittfältaren som alla i motståndarlaget hatar att möta. Geten får vårt sista hjärta för den här omgången.

Två matcher kvar – 12 hjärtan att slåss om och det är inte avgjort ännu vem som vinner det hela.