Härlig seger i ett hopplöst bandyväder

Kaptenen var ännu en gång viktig för sitt Grönvitt, nu som forward!

VSK vann även den andra matchen mot Hammarby med 2-1 på Zinken i ett hopplöst bandyväder.

Det var en match som bäst kategoriseras in i tre delar. En första halvlek där VSK var det bättre laget och skapade en del chanser.  En andra som inleddes med Hammarbyfavör men som avslutades i ett mer eller mindre ospelbart skick. Ännu ett argument på att bandyhallar är nödvändiga. Vårt vinterklimat är helt enkelt för oberäkneligt för något annat.

Robin Andersson gjorde mål efter en halvtimme i den första halvleken och Jesper Jonsson svarade för ett ganska förlösande 2-0 med en kvart kvar av matchen. Femton minuter är en ganska lång tid under normala bandyförhållanden men igår kväll fungerade Jonssons mål som en liten dolkstöt i Hammarby.

Noterbart i övrigt. I det tilltagande blötsnöandet placerades lagkapten Magnus Joneby på topp. Med gott resultat. Kaptenen var involverad i VSK:s bägge mål Det är häftigt att se hur den gamla kämpen anpassar sig och levererar oavsett väder och position.

Det är också värt att lyfta Henrik Kjellsson ännu en gång. I den delen av andra då matchen var spelbar och Hammarby hade tryck var han omutlig.  Kjelle är rent fenomenal på att klistra bollar, även i gårdagens väderhärva.

Jesper Jonsson, som haft sådana skadebesvär har också vaknat till liv och är inne i sin bästa period hittills i VSK. Han blir viktig i den fortsatta jakten på en placering bland de sex första i tabellen. Det är kul och välförtjänt för Jonsson och ytterst välkommet för klubben.

Nu väntar en tuff bortaturné i Hälsingland, med start på lördag, först väntar  Edsbyn och  därefter Bollnäs, 27/1.. Låt oss hoppas att gårdagens härliga krigarseger ger vind i seglen inför de utmaningarna.