Underbart, härligt, wow!

Så utbrast Tommy Söderberg med ganska jämna mellanrum under sin tränarkarriär.

Underbart, härligt, wow vill man också utbrista efter VSK: knall uppe i Edsbyn i eftermiddags. Det blev seger med 3-1 efter en härlig laginsats, kryddad av en formidabel insats av Henrik Kjellsson.

Till skillnad mot tidigare möten med topplagen höll Grönvitt över 90 minuter den här gången och var betydligt tätare bakåt.

Den första halvleken är ganska jämn med VSK som det aningens bättre laget. Måns Engström får rejäl träff på en hörna och ger Grönvitt ledningen efter 35 minuter. Det blir halvlekens enda balja trots att båda lagen har gott om vassa chanser. Byn står inte riktigt att känna igen medan gästerna är heta och smarta.

I den andra kommer hemmalaget ut hetare och tycks ta kommandot. Då kommer två psykologiskt viktiga mål för VSK. 2-0 genom Emil Juhlén och 3-0 via Tobias Holmberg, en kontring som föregicks av jättelägen för Edsbyn.

Målen ger VSK ny energi medan Edsbyn blir lite tagna av läget. Man är aggresiva på hemmalagets bollhållare och offrar sig helhjärtat i straffområdet. Byn dominerar sett till bollinnehav men Grönvitt är farliga vid några ytterligare kontringar. Tobias Holmbergs blick är alltid redo för en precis långboll.

Efter dryga 70 minuter tar Edsbyn en timeout vilken ger resultat. Nu blir det betydligt störe tryck. Simon Jansson gör ganska omgående 1-3 via en snygg soloräd och är sedan konstant farlig för VSK:s försvar. han skapar lägen för sig och för lagkompisarna men kanske håller bollen lite väl länge emellanåt.

Edsbyn fortsätter att pressa, får till den ena hörnan efter den andra men ingen av dem leder till någon farlig chans. Grönvitt kämpar hejvilt i försvarsspelet och räcker inte det så finns den omutlige Henrik Kjellsson där.

VSK vinner och tar en underbar skalp mot de regerande mästarna. Även om knappast bollen studsade Edsbyns väg så ska Grönvitt ha all heder av insatsen. Tur och otur jämnar ut sig, som Stefan Schwarz sa. I det förra mötet lagen emellan brände Grönvitt en straff och hade därutöver en uppsjö av tama hörnor. Man förtjänade helt enkelt lite flyt idag.

Insatsen får betraktas som ett riktigt styrkebesked. VSK är tätare bakåt utan att parkera bussen, alla står upp för varandra på ett underbart vis. Man ska komma ihåg att Edsbyn borta alltid varit lite av en mardrömsmotståndare även under de glansdagar då VSK dominerade sporten.

Underbar seger, härlig laginsats och Henrik Kjellsson -wow!