ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Gröna hjärtan – det finaste spelarbetyg man kan få

Det är många läsare som hör av sig till oss i olika frågor. Ibland har man någon silly-information, ibland undrar man något som vi kanske kan hjäpa till med och ibland har man förslag på analyser eller något annat vi borde skriva om.

I helgen dök ett nytt förslag upp från en engagerad läsare som undrade om vi inte som VLT gjorde förr i tiden kunde dela ut betyg för spelarinsatserna i varje match. Efter att ha funderat en stund har vi bestämt oss för att nappa på förslaget.

Så, efter varje omgång kommer vi välja ut tre spelare som förtjänar extra beröm. Vi har ett unikt poängsystem med gröna hjärtan där man kan få ett till tre gröna hjärtan beroende på insats. Vi håller räkningen på vilka spelare som får hur många hjärtan och när säsongen är slut har vi en segare. Alla spelare i truppen borde vinnlägga sig om att jaga våra hjärtan för det är det finaste erkännande man kan få, supportrarnas kärlek. Kanske blir det ett litet pris när vi har en segrare i höst, den som lever får se.

Då så, då kör vi igång – självklart motiverar vi våra val vem som ska ha hur många hjärtan.

Skellefteå FF – Västerås SK: 1 – 3

💚💚💚 Douglas Karlberg
💚💚⚪ Ravy Tsouka
💚⚪⚪ Jonas Hellgren

Douglas gjorde en riktigt bra insats och borde ärligt talat gjort några fler mål. Han var solklart bäst i VSK i denna match. I skymundan av hans insats så höjer vi upp Ravy Tsouka som nästan aldrig gör ett misstag och är ett monster på plan. Efter flera säsonger fyllda av skador har Jonas Hellgren fått visa upp vilken fantastisk spelare han är, var dominant på mittfältet mot Skellefteå och gjorde 1+1.

Västerås SK – Akropolis IF: 3-0

💚💚💚 Douglas Karlberg 
💚💚⚪ Karwan Safari
💚⚪⚪ Jonas Hellgren

Återigen gör Douglas en kanoninsats på plan, gör ett mål och fixar en straff, vad mer kan man begära? Karwan Safari gör två mål och för det belönas man med två hjärtan. Tillsammans med Simon och Carlos dominerar Jonas mittfältet, det var en hård kamp mellan de tre om vem som skulle få det sista hjärtat.

Arameisk-Syrianska IF – Västerås SK: 1-3

💚💚💚 Filip Tronêt
💚💚⚪ Carlos Gaete Moggia
💚⚪⚪ Rinor Nushi

Var det någon som ens trodde på att Filip skulle spela något i vår? I säsongens tredje match så behövde han sju minuter för att göra mål och avgör sedan när han spelar fram till Rinor Nushi som nätar. Carlos gjorde en riktigt bra insats på mittfältet och var en viktig kugge i segern mot ASIF. Självklart ska även målgöraren Rinor Nushi in på listan med sitt mål. Tar man ett gult kort för att fira målet med fansen är det givet att man får ett grönt hjärta tillbaka.

Facebook Comments Box