ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

GENOMGÅNG: Inför omgång 5 Div 1 Norra

Det går inte att klaga på VSK Fotbolls inledning på serien. Men trots den goda starten kan faktiskt VSK tappa serieledningen om de inte tar poäng mot Syrianska på söndag. Det är inte bara VSK som gått bra så här i början av serien, nästan lika duktiga har Carlstad United varit. I veckans omgång väntar flera intressanta matcher, bland annat Karlslunds IF – Assyriska FF som VSK har i de två kommande omgångarna. Även Sollentuna FF – Carlstad United är ett intressant toppmöte utöver VSKs egna match mot Syrianska.

Rynninge IK – Sandvikens IF: X

Efter helgens insats mot Rynninge så får vi värdera upp dem ett hack i slagförmåga. Det är ett bra lag och framförallt bättre än flera av de lag VSK mött tidigare. För Sandviken som tidigare spelat både målsnålt framåt och bakåt vände senast på steken och vi fick se en av årets mest målrika matcher i serien när de förlorade med 3-4 mot Sollentuna. En skillnad i balansen i laget är att både Emil Bellander (tidigare Åtvid) och Makondele (Gefle) nu startade efter att tidigare inte varit uttagna pga bristane matchform. Det här är på pappret en jämn match, men eftersom det är Sandviken vi pratar om härfår det bli ett kryss trots målkalaset förra helgen.

Sollentuna FF – Carlstad United: X

Sollentuna har verkligen hittat en frisparksspecialist i Kalle Ramsell. Nu när ett lag som Carlstad är motståndare som har en stark defensiv är det förmodligen en viktig nyckel i anfallsspelet. Serietvåan Carlstad United har inlett starkt, en klar 3-1 seger mot Umeå FC imponerar och snart får vi kanske omvärdera om Carlstad ska vara laget som slåss med VSK om seriesegern. Det här är en viktig match för båda lagen, serietvåan möter seriefyran och det känns som en jämn match och båda lagen är nog nöjda med ett kryss trots allt och då brukar det bli ett kryss.

Nyköpings BIS – Arameisk-Syrianska IF: 1

Bissarna är än så länge obesegrade och tog i helgen sin första vinst mot Skellefteå FF. Men helt ärligt tycker vi nog att det borde varit något till vinst för att ge säsongsinledningen godkänt. Bissarnas motstånd i denna match Arameiska har inte slagit någon med häpnad med sin säsongsinledning. Nu senast blev det ytterligare en klar förlust mot BK Forward med 4-1. Frågan är om inte Botkyrkagänget åker ur i år. Det här bör och ska vara en klar seger för Bissarna, kanske omgångens mest givna seger.

Karlslunds IF – Assyriska FF: 2

I helgens förlust med 2-1 borta mot TG saknades en av KIF:s bästa spelare, Lipovac som enligt uppgifter var sjuk, vi får se om han är frisk till denna match. Hultqvist kommer dock missa matchen då han drog på sig två gula kort på sitt 20 minuter långa inhopp – övertändning där kanske. Assyriska såg klart bättre ut i helgens derby jämfört med Syrianska. Kanske var derbyt startskottet att börja få ordning på sitt spel och kanske vinsterna börjar trilla in nu. Även om Karslund inte är ett dåligt lag trots sina ynka två poäng så finns det mer fotboll att få ut av Assyriska. Vi sätter tipset till en säker två då vi tror AFF kommer igång nu med det positiva spelet från derbyt i färskt minne.

Skellefteå FF – FC Linköping City: 2

Skellefteå känns helt under isen, spelet såg bra ut fram tills att de släppte in första målet mot Bissarna. Första poängen skulle kunna dyka upp mot nykomlingen Linköping. Problemet för SFF är dock att Linköping ser rätt starka ut. Man spelade oavgjort senast mot Akropolis och har även kryssat mot Bissarna och vunnit mot Rynninge. Deras förlust kom visserligen på en långresa mot Umeå FC men sammanvägt känns Linköping som ett lag som kan sluta på den övre halvan och Skellefteå har rätt mycket kvar och bevisa. Tipset blir därför en tvåa.

BK Forward – Team TG: X

BK Forward är fortfarande obesegrade och ligger trea i tabellen. Senast man var på planen blev det en klar vinst mot Arameiska. I den matchen drog sig fd VIK-spelaren Anton Renmark på sig sitt tredje gula kort och är nu avstängd mot TG. Forward har bara skiftat in en enda spelare i startelvan på fyra matcher och är bäst i serien på att ha kontinuitet på startspelare. Truppen verkar dessutom vara skadefri, vilket är ett stort plus. TG vann mot ett annat Örebrolag nämligen Karlslund och har nu segrat i de två senaste matcherna. Vad det verkar åkte man också på en skada i matchen men det ska inte behöva vara något större avbräck för TG. Det känns på pappret som en jämn match, kanske att TG skulle kunna vinna om de hittat formen, men det får bli ett kryss.

Akropolis IF – Umeå FC: 1

Akropolis är ett lag som brukar inleda ganska knackigt. Det som möjligen oroar i år är att man bara lyckats göra två mål framåt på fyra matcher. Defensiven är det dock inte något fel på, det är bara VSK och Bissarna som släppt in färre mål. Även om Umeå FC gjorde ett tidigt mål mot Carlstad så slutade matchen med en 3-1 förlust. På pappret känns Akropolis bra mycket starkare än Umeå FC, men UFC verkar ha lite lättare att kunna göra mål. Hemmaplansfördelen kommer vara avgörande här då det ser ut att bli naturgräs man spelar på. Akropolis vinner, annars är de inget topplag i år.

Syrianska FC – Västerås SK: 2

Syrianska har det motigt på alla sätt just nu, tappade 2-0 till 2-2 i derbyt. Man har flera toppspelare där skadeläget är oklart och som lök på laxen väntar nu serieledaren VSK som dragit iväg med 7 poäng och kan utöka till 10 poäng om man förlorar, något man inte riktigt har råd med. Apropå skadeläget börjar det också bli problematiskt hos VSK. Senast i cupmatchen så åkte laget på två nya skador på Karwan och Sarr. Även om Karwan skulle vara borta är det ingen katastrof då Filip nog snart är redo för att starta och det dräller med bra anfallare i truppen. Det är snarare defensiven vi ska vara oroliga för. Utöver Sarr så är redan Ilir skadad och dessutom är Tsouka avstängd så är det upptill bevis för backlinjen att visa Mutumba/Renegie/Mete var skåpet ska stå. Med tanke på manfallet i backlinjen så får vi nog räkna med att VSK släpper in något mål, men det finns goda chanser att göra flera på Syrianska. Det här är en viktig match för båda lagen, fungerar defensiven för VSK trots frånvaron av ordinarie backar så blir det seger.

Facebook Comments Box