ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Genomgång av Norrettan inför omgång 29

Välkommen till den näst sista genomgången i veckans omgång – slutet närmar sig med stormsteg. Även om det bara är två matcher kvar i serien finns det ett antal gobitar att se fram emot. Vi har två spännande matcher i toppen, en på lördag och en toppmatch på söndag mellan Akropolis och VSK. Förutom det har vi flera matcher med lag som är inblandade i kampen om att undvika kvalplats.

Normalt brukar vi uppmana er att sätta era besparingar på våra säkra tips här. Det går tyvärr inte den här veckan då bara 3 av 8 matcher är spelbara hos bettingbolagen. I södra serien är alla matcher spelbara. Ja, vad säger man, den här serien är inte sund och ett antal av lagen i den har mycket att bevisa om sin ärlighet.

 

BK Forward – Sollentuna FF: X

Den här matchen saknar egentligen någon större betydelse och lagen spelar bara om äran och om att göra en bra säsong. Forward överraskade senast genom att vinna mot Sandviken och Sollentuna tog lite turligt en poäng mot Carlstad på bortaplan. Med andra ord är det inga lag som checkat ut än utan vill avsluta snyggt och prydligt. Det här är två ganska jämna lag, det blir nog ett kryss.

 

Sandvikens IF – Syrianska FC: 2

Aldrig kommer så många västeråsare följa en match i division 1 som inte rör VSK. Faktum är att ett antal VSK:are tar sig upp till Sandviken på lördagen för att inte missa chansen att live få uppleva om VSK skulle bli klara för Superettan redan i denna match. Problemet är att Sandviken har en rejäl svacka. Sen det blev klart att de inte har en chans på kvalplatsen har laget rasat ihop helt och bara tagit 4 poäng på 5 matcher. Men det är nerver även hos Syrianska i de här avslutande matcherna. Visst var de starka mot Umeå senast men de har inte gjort ett enda spelmål de senaste två matcherna utan har fått förlita sig på fasta situationer för att avgöra matcherna. Nu kommer de möta ett svårslaget Sandviken som vet hur man tar poäng av topplag. Tyvärr tror vi att eftersom Syrianska mer eller mindre säkrat kvalplatsen kommer de kunna spela mer avslappnat och då blir det vinst.

 

FC Linköping City – Rynninge IK: 1

Linköping har i år bara förlorat hemma mot kusinerna i Arameiska och Syrianska och nu är det dags för ännu en hemmamatch där de ska möta Rynninge. Höstsäsongen är nog något Linköping helst vill glömma. De lyckades spela en av få matcher i år som misstänkts för matchfixning. Anklagelserna har nog tagit hårt på laget för enda segrarna sen serien vände är mot bottenlagen Skellefteå och Assyriska. En förklaring till sämre spel i höst är också så klart att man tappade sin viktiga mittfältare amerikanen Kyle Knotek som försvann till någon obskyr liga i jakt på pengar i somras. Rynninge har väl egentligen under hela säsongen överträffat förväntningarna, men förlorade nu senast snöpligt mot Team TG när de hade chansen att säkra kontraktet. Nu är det bara två poäng till kvalplats men man har ett bra läge ändå eftersom det är tre lag som har sämre tuffare motstånd kvar att möta. Dock så talar Linköpings starka resultat hemma emot Rynningepoäng i den här matchen. Det krävs något extra för att de ska ta poäng och det kan vara svårt att uppbåda så här i november, så det får bli en seger för hemmalaget.

 

Akropolis IF – Västerås SK: 2

Så, nu är det dags att en gång för alla säkra avancemanget för VSK. På andra sidan nätet (det är väl tennis vi spelar) finns seriens mest formstarka lag med hemmaplansfördel. I torsdags blev oddsen lite bättre för VSK då matchen rätt väntat flyttades till Grimsta från den dyngsura gräsplanen på Spånga IP. Utöver Carlstad borta kommer detta vara höstens tuffaste match. VSK möter ett lag som har allt att vinna och gärna vill ha revansch för avklädningen i hemmapremiären. Dessutom kommer Stefan Batan och förmodligen Filip Tronêt missa matchen. Att Filip sannolikt inte spelar är ett rejält avbräck då VSK helt litat på att han ska fixa biffen i de senaste matcherna. Frågan är om någon annan klarar av att steppa upp och göra målen som kommer behövas? Vi tror en Dogge som nött bänk på senare tid kan komma in och vara hungrig. Får han chansen kommer det vara ett grönvitt yrväder på kanten och vi tycker synd om backen som ska jaga honom. Trots allt har VSK väldigt stor anledning att göra en bra match och vill nog göra allt för att vinna det här. Vi ska inte stå i vägen för lagets ambition och sätter så klart en tvåa.

 

Karlslunds IF – Team TG: 2

Ett intressant och desperat bottenmöte om kvalplatsen, precis som novemberfotbollen ska vara. Det lag som vinner här kan nog känna sig säkra på att få spela i Norrettan nästa år medans oavgjort är ett mer osäkert resultat inför den sista omgången. TG har ändå fått tillbaka McNeil efter långtidsskada och som vi alla vet är det en klasspelare. Han avgjorde senast så hans närvaro på plan är säkert en moralboost för hela laget. Mycket lutar nog åt en bortaseger tyvärr, vi hade gärna sett friskolan kvala sig ned i avgrunden.

 

Umeå FC – Nyköpings BIS: 1

Umeå har ingen möjlighet längre att nå kvalplatsen, men det känns inte som att det är ett lag som viker ner sig för att de inte har något att spela för. Dessutom är man nog väldigt sugna på att vinna igen efter förra helgens trista förlust mot Syrianska. Bissarna överraskade VSK och hade klart fler avslut och med minsta tur kunde man mycket väl vunnit matchen med 3-1. Men precis som de brukar vara för lag som går tungt blev det motsatta siffror och nu parkerar laget faktiskt på negativ kvalplats. Det är tufft för ett lag med Superettanambitioner och som förra hösten var en poängmaskin. Ja, hur ska den här matchen sluta då? Det var nog en mentalt tung förlust senast för Bissarna och nu är det en jobbig norrlandsresa som står på tur. Vårt grundtips blir att UFC tar det här även om Bissarna är ett bra lag som behöver alla poäng de kan skaka fram.

Assyriska FF – Carlstad United: 2

Här trodde vi att Carlstad hade det lättaste spelschemat av alla topplag så här i slutet av säsongen, men ändå har de tappat och tappat. En vinst de senaste fem matcherna är inte ok om man ska kriga om avancemang. Senast saknades visserligen Erik Jernberg och Oscar Danielsson som varit två av lagens bästa spelare men det var en match, resten då? Inte för att Assyriska är ett endaste dugg bättre. På 20 matcher har laget lyckats plocka fem poäng. Det är ju skrämmande om man betänker alla experters tips om att de skulle vara med och kriga om seriesegern när säsongen drog i gång. Intressant nog saknades tre av deras bästa spelare i förra matchen. Vi har inte sett eller hört om några skador eller avstängningar, oklart varför de inte spelade. Men men, med eller utan dem på plan i den här matchen lär i all fall ett CU utan geist ta hem poängen till Karlstad.

 

Arameiska-Syrianska IF – Skellefteå FF: 2

Vi hoppas verkligen att Skellefteå FF tar och vinner denna match. Vi har inte speciellt mycket förtroende för Arameiska, speciellt efter 8-0 förlusten mot Carlstad tidigare i år och det tycks inte spelbolagen heller ha. Den här matchen är inte spelbar och vi är inte förvånade. Skellefteå har sedan det blev klart att de kommer åka ur ändå spelat bra fotboll och vill verkligen lämna serien med flaggan i topp. Vi önskar SFF lycka till att fixa tre poäng i den här matchen, det borde inte vara för svårt.

Facebook Comments Box