Frustrerande förlust mot Broberg

VSK förlorade mot Broberg uppe i Söderhamn ikväll. En tuff match mot en bra motståndare men trots detta är frustration den dominerande känslan.

Precis som mot Edsbyn och Hammarby var man inte med riktigt från början utan hamnade i ett 0-2 underläge efter 20 minuter. Även om ett underläge fort kan ändras i bandy är det ytterst onödigt att första sig i ett sådant.

VSK förde spelet till stora delar och satte Max Bergström i hemmamålet på svåra prov. Han var dock omutlig. Knep två straffar och höll tätt även i övrigt mot ett Grönvitt som pressade men kanske saknade viss variation i anfallet. Det var först i och med timeouten i senare delen av andra halvlek som man började variera spelet via lyror.

En uddamålsförlust blev det, 3-4. Små marginaler går det att argumentera för. Emellertid, VSK måste vara med från matchstart, variera sitt anfallsspel och hitta motmedel mot omställningar. För det kommer se ut så här mot ganska många motståndare.

Vi är fem omgångar in på säsongen och har fått glimtar av fantastisk bandy men också väl många insläppta mål och tre av fem matcher där VSK försatt sig i underläge. Det är ett lag med några ny pjäser att spela in men inkörsfasen får inte ta för lång tid.

Nu väntar först Sirius, borta, på tisdag innan Grönvitt tar emot säsongsinledningens senstation, Motala. Då vill jag se att laget tagit lärdom av kvällens insats och förhindrar fler poängtapp.