Darrig inledning blev ren defilering

VSK besegrade Hammarby ikväll. Inledningen var besvärlig, gästerna tog ledningen direkt och ledde även med 1-2 senare. Grönvitt hade svårt med positionerna defensivt och fick inte offensiven att stämma heller. Tack vare ett, för en gångs skull, effektivt hörnskytte kunde man dock vända på matchen och gå till halvtidsvila med 4-3. Tyvärr satte ett sent reduceringsmål av forne VSK:aren, GiftingT krokben för lättnaden i paus.

I den andra halvleken hade VSK bättre kontroll på tillställningen. Hammarby stred tappert till en början men hemmalaget låg tätare på deras bollhållare och försvaret såg mer stabilt ut. trots ett antal chanser dröjde det till matchminut 66 innan halvlekens första mål kom. Joel Engström dunkade upp en hörna, hans andra för kvällen, i krysset och 5-3. Det blev nådastöten för Bajen. Luften tycktes ha gått ur dem samtidigt som VSK skruvade upp tempot och kom i våg efter våg.

Blixtrande snabba Joel Engström och Kasper Sandgren tog sig igenom flera gånger men en omutlig Filip Mörkdal stoppade dem från fler mål. Daniel Johansson hade mycket boll också och var ett ständigt hot. Kanske var han väl självisk ibland men fick sätta matchens sista mål, 7-3, på straff.

Det som inledningsvis såg ut att bli en halvdan insats blev till slut defilering. Sett till sista tjugofem minutrarna var 7-3 i underkant. Bara den gamle lagkamraten Filip Mörkdals storspel i målet hindrade en resultatmässig utklassning. Det kändes dessutom, trots inledningens skavanker, som om man putsat till försvarsdarret från mötet med Edsbyn.

Det är helt sanslöst vilken offensiv potential laget besitter. Bara Rasmus Sjöström är renodlat defensiv. Befriande i en idrottsvärld där mycket annars handlar om att backa hem, riskminimeringar och om att sätta försvarsspelet.

Det finns slutligen mycket att ta med sig från kvällen. Bredden i anfallsspelet när det väl kom igång, effektiviteten i hörnskyttet som äntligen fanns där och så inte minst Joel Engström.

Den snabbe och finurlige spelaren har blixtrat till många gånger tidigare men ikväll tycker jag han gjorde sin hittills bästa match i VSK. Han gjorde två mål, förtjänade minst det dubbla och var konstant huvudbry för Hammarby. Vågar vi hoppas på ett genombrott i vinter?

Det vi inte tar med oss är publiksiffran på 1045. Den här offensiva bataljonen förtjänar så mycket mer.