ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Försäsongsmatcher v5

Denna helg har i princip vartenda lag i Superettan varit ute på konstgräset och testat vingarna, de flesta för första gången den här säsongen. Det blir dags för oss att titta lite närmare på resultaten. Det som kanske varit mest intressant är att tidigare vecka BP och nu denna helg IK Frej har haft problem mot Sollentuna FK.

GAIS – Halmstad BK: 0 – 1

Det mest imponerade med den här matchen är att GAIS hade 821 personer på läktaren. Gais ska även ha varit det laget med mest bollinnehav men HBK ska ha haft de bästa chanserna. Ändå ett bra resultat för GAIS som har ekonomiska problem och har varit tvungna att krympa truppen men man hoppas ändå att den ska ha bättre spets än i fjol.

Degerfors IF – BK Forward: 3 – 1

Värmlänningarna vann enkelt mot Forward med 3-1. BK Forward stod ändå upp bra och hade 1-1 i halvtid men tappade sedan allt i andra när lagen började rotera runt. Två potentiella skador i DIF när Axel Lindahl vrickade foten och Oliver Ekroth fick en känning i knät.

Mjällby AIF – Landskrona BoIS: 0 – 0

Fjolårets bottenlag i Superettan fick möta nykomlingen Mjällby AIF och MAIF ska ha kontrollerat matchen rakt igenom. Enligt klubbens hemsida skapade man fler och farligare målchanser än Landskrona. Man är säkert nöjda med att med att klara av säsongsdebuten på detta övertygande sätt men man lär ändå vara missnöjda med att inte fått hål på motståndarna och gjort årets första mål.

Norrby IF – Utsiktens BK: 4 – 1

Norrby tog tidigt ledningen efter ett självmål från Utsikten och det stod sig sedan till halvtid. Tio minuter in i andra halvlek kvitterar Utsikten genom att Mushin löper ifrån Norrbys backlinje och kan enkelt rulla bollen förbi målvakten. Då rycker Norrby upp sig och replikerar direkt genom Ricky Yarsuvat som gör 2-1. Sista halvtimmen sker en hel del byten och Norrby kan ta över spelet och göra ytterligare två mål.

AFC Eskilstuna – Syrianska FC: 5 – 0

Inte så mycket och säga om denna match, AFC Eskilstuna dominerade enligt rapporterna från början till slut. Syrianska ska ha haft en hel del provspelare och det kan vara förklaringen till att de spelade så uselt. Detta är ett intressant resultat då VSK möter AFC redan nu på torsdag. Syrianska har ändå gjort en riktig klassvärvning i Ammar Ahmed, en spelare som VSK också var intresserade av men till slut tyckte hade för höga löneanspråk. Dessutom ska Smajl Suljevic vara klar, likt Ammar spelade han i Dalkurd förra året och hamnade i fotbollsrubrikerna när han skallade en spelare i Hammarby efter deras match i Gävle. Det har varit rättegång och Smajl inväntar nu domen för sitt tilltag.

Sollentuna FK – IK Frej: 3 – 1

Vi har inte hittat någon media som rapporterat om den här matchen. Men Sollentuna har inför i år enligt dem själva värvat de två bästa mittbackarna från division 2 och i helgens match gjorde Uchenna Ike och Hussein Aly mål för klubben, båda kompetenta värvningar från Div 1 kollegor. Förra helgen spelade SFK jämnt med BP och i den här matchen slog de klart IK Frej, som nog egentligen borde kallas Bajen B. Det är så klart intressant att Sollentuna så här tidigt gjort två bra resultat mot VSK:s seriekonkurrenter.

Västerås SK – Dalkurd FF: 2 – 0

Här hade vi önskat att Dalkurd skulle skulle kunnat bjudit på bättre motstånd så att de frågor som finns kring VSK hade fått början till ett svar. Men så blev det inte. Det var en ganska ensidig historia där Filip Tronêt visar klass och gör två mål. VSK kunde mycket väl ha vunnit med ett gäng bollar till. Ni kan läsa vår matchrapport här.

Varberg BoIS – Falkenbergs FF: 1 – 3

Enligt Varbergs BoIS hemsida var det ingen vidare skönlir publiken bjöds på i denna match. Allsvenska Falkenberg var enligt rapporten storleken större än hemmalaget. Men det stod bara 0 – 1 när det var 15 minuter kvar av matchen då det bliv hawaii över det hela och målen trillade in åt båda hållen.

IFK Värnamo – Trelleborgs FF: 0 – 1

IFK Värnamo som förra året spelade i Superettan men förlorade kvalet mot Syrianska förlorade också föga förvånade också denna match mot Trelleborg som återvänt till Superettan efter ett år i Allsvenskan. Enligt rapporterna ska Värnamo inlett bra och spelat fin fotboll i 20 minuter, men sen ska Trelleborg ha tagit över matchen. Enligt TFF:s hemsida försökte Värnamo försökt forcera fram en kvittering på slutet och gjorde det bra men det hela slutade ändå med en seger för Trelleborg.

Facebook Comments Box