ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Förutsättningarna för serieseger!

Efter att Akropolis spelat 1-1 mot Syrianska har VSK fått en sexpoängs ledning ned till Syrianska FC. Till det ska också läggas en bättre målskillnad. Som läget nu blev i tabellen efter helgens omgång har VSK en teoretisk möjlighet att avgöra serien redan nästa helg mot Nyköpings BIS, men det behövs lite hjälp.

 

Tabellen ovan visar de faktiska förutsättningarna. Om VSK har mer än 6 poängs försprång efter nästa omgång är seriesegern säkrad! Det förutsätter VSK-seger och att SFC tappar poäng i Umeå nästa helg. Om båda lagen vinner är seriesegern i praktisk mening klar men inte matematiskt. Då leder VSK med sex poäng och har bättre målskillnad än SFC. Det samma gäller så klart om båda lagen förlorar. Vid ett sådant läge kan i teorin Syrianska gå ikapp vid två VSK-förluster i de två avslutande matcherna. Inte troligt men teoretiskt möjligt.

Syrianska möter Umeå FC nästa omgång som är seriens näst bästa hemmalag efter VSK. Vi får hoppas att Umeå FC som bara har fyra poäng upp till kvalplats fortfarande känner att de har chansen att nå den när de går ut på planen på söndag kl 15.00.

I dagens match där SFC mötte Akropolis var det tydligt sista kvarten att SFC inte gick för segern. De var nöjda med 1-1 då de i och med det resultatet blev av med Akropolis som ett hot mot kvalplatsen. Det lär vara samma nästa helg. Kan SFC nå oavgjort är alla hot mot deras kvalplats borta, de behöver inte vinna för att det ska ordnas. Vid oavgjort och samtidig vinst för VSK är som sagt VSK klara seriesegrare.

Nu gäller det!

Alla till parken på söndag!

Bild: när laget hyllades 2010 efter att fixat avancemang till Superettan

Läs också vår krönika om matchen mot Team TG och det vi har framför oss

Facebook Comments Box