ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Falu BS-VSK Bandy 1-7

I skuggan av det ekonomiska virrvarret gjorde VSK Bandy processen kort med Falu BS på bortais. 7-1 slutade matchen på ett snöigt Lugnet.

En första halvlek där VSK la i någon extraväxel och drog ifrån samt en ganska avslagen andra halvlek. Så skulle man kunna sammanfatta matchen i korta drag. 

De glimrande bandynumren som vi vant oss vid tidigare i vinter lös lite med sin frånvaro ikväll. Snön samt en och annan tanke på fredagens drabbning med Hammarby gav matchen en viss prägel av serielunk.

Emellertid går det inte annat än att imponeras av årets upplaga av VSK. Man är nära nog komplett som lag. Avverkar match efter match utan misstag. Om ni frågar mig har Grönvitt hittills bara haft en sämre halvlek, mot Sandviken. Detta med 13 spelade matcher, ett fantastiskt bra facit.

Klassen lyser igenom på sina håll även ikväll. Micke Carlsson har väldigt många verktyg att plocka fram i den Grönvita verktygslådan. Extra glädjande ikväll var att Ted Begström svarade för en bra insats.  Det finns potential i Söderhamnssonen men han har underpresterat en lång tid. Kan Ted behålla den här nivån får VSK ytterligare en dimension i sitt spel.

Målskyttar VSK: Ted Bergström 2, Martin Landström 2, Robin Andersson, Rasmus Sjöström, Jesper Hermansson

Matchens tre hjärtan

💚💚💚 Ted Bergström

Aktiv och frejdig, lite som man minns honom från första säsongerna i VSK. Hoppas han kan fortsätta så. Finns ju så mycket bandy i Bergström

💚💚 Martin Landström

En relativt vanlig dag på jobbet för Landström. Ändå blir han tvåmålsskytt, spelar fram till ytterligare en balja och bjuder på några eleganta dribblingsräder. 21-år gammal och redan så bra. Vart ska det sluta?

💚 Jesper Hermansson

En underskattad ytterhalv som är en viktig men underskattad pjäs.

Facebook Comments Box