ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

OP valde BP och VSK valde?

I går kom blev det känt att Oscar Pehrsson, tidigare i VSK, skrev på för IF Brommapojkarna. Det var ett beslut som förvånade många, dels för att det innebär att han nu ska spela i Superettan efter flera år i Allsvenskan, ett klart steg nedåt karriärmässigt. Men om han nu ändå skulle spela i Superettan, varför valde han inte sin hemstads klubb, VSK?

Vi vet inte varför Oscar valde som han gjorde men vi kan konstatera att BP har större ekonomiska muskler än VSK och skulle under alla omständigheter kunnat bjuda över VSK om man bestämt sig för att man vill ha OP. Sen lär framtiden lockat OP också. BP lär vara en toppkandidat i nästa års Superetta, vilket VSK Fotboll knappast kommer att vara. Till det kan läggas att OP nuförtiden bor i Stockholm och då knappast någon av de stora Stockholmsklubbarna är intresserad av hans tjänster så blev nog BP till slut ett ganska logiskt val. Det underlättades så klart av att
Erik Figueroa igår meddelade att han lämnar BP. Han har spelat på OP:s givna plats till vänster i mittbacksparet under säsongen. BP hade nog gärna behållit Erik men får nu en mittback av samma kaliber, så man är nog nöjda. 

Även om det finns en mittbacksplats ledig i VSK rent tekniskt då den sportsliga ledningen talat om att man vill ha fyra mittbackar så är Calle, Ilir och Sean tre väldigt kompetenta mittbackar. Sen har vi Ravy Tsouka och Stefan Batan som kan hoppa in och vikariera vid behov. Antalet spelare som kan kliva in som mittbackar gör att det trots allt känns rätt tryggt just nu att spara in på en mittback och kanske lägga kulorna på något annat.

Men, tänk om det kan finnas ett annat skäl? Vi ska inte glömma bort att David Engström-ryktet fortfarande finns kvar där ute som en potentiell värvning. VSK skulle aldrig ha råd med både OP och Engström samtidigt. I fallet med David hänger det nog mycket på hur mycket pengar ÖIS vill ha för att lösa honom från hans sista år på kontraktet.

Sen ska vi inte glömma bort att Niklas Backmans kontrakt löper ut i sommar (trots att parterna inte har någon som helst kontakt 😉), det skulle vara en drömvärvning för VSK.  Danska ligan är färdigspelad i maj och kan han bryta sitt kontrakt då med sin danska klubb kan han teoretiskt spela för VSK i omgång 11. De nya reglerna möjliggör att kontraktslösa spelare kan ansluta närsomhelst på vårsäsongen innan sommarfönstret öppnar. 

Nåväl, drömma får man. Det är ändå Silly Season! Nu ser vi fram emot att visa OP i seriepremiären att han valde helt fel klubb att sparka boll i. 

Facebook Comments Box