ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Expressen: VSK Fotboll slutar på 10:e plats i Superettan

Idag gav Expressen ut sin stora fotbollsbibel inför 2019. Den innehåller massa fakta om framförallt Allsvenskan och Damallsvenskan, men också ett mindre avsnitt om Superettan.

Om VSK trodde man alltså att vi ska sluta på 10:e plats när serien summeras i november. Vinnare anser man Örgryte IS ska vara med BP på andra plats och Halmstad BK som kvallag.

I botten tror man Mjällby AIF och Varberg BoIS hamnar. Kvallagen blir Syrianska FC och IK Frej.

Varje lag får en spalt där tar man upp lite statistik och ger spelare och lagdelar getingbetyg.

Man börjar med att säga att VSK fått behålla stommen i sitt lag och att laget har rutin med spelare som Stefan Batan och Jesper Florén. Målen ska göras av Karwan Safari och Douglas Karlberg. Känslan hos Expressenreportern är att VSK blir ett stabilt mittenlag i årets Superetta.

Nyckelspelare utser man Jesper Florén till

Getingbetygen för lagdelarna är följade

Målvakt 3 getingar

Försvar 3 getingar

Mittfält 3 getingar

Anfall 2 getingar

Totalt 11/20

ÖIS som man tror vinner får 17 getingar. I övrigt ligger de flesta lagen mellan 10 och 14 getingar, vilket indikerar att även Expressen tror att det blir en jämn serie i år.

Stefan Batan får 5 getingar av Expressen, Ravy Tsouka och Jesper Florén 4:a. På mittfältet belönas Brian Span med 4 getingar medans övriga får från 3 ned till 1 geting. I anfallet har de flesta 3 getingar.

Utan att klaga för mycket kan man nog påstå utan att säga för mycket att Expressen inte har någon vidare koll på VSK och dess spelare.

Facebook Comments Box