ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

UPPFÖLJNING: Jag vill inte spela för någon annan klubb säger Robin Blommé till Anno 1904!

Under fredagen gick Robin Blommé ut med att han stannar kvar i VSK Fotboll genom att låta sitt 1+1 kontrakt löpa vidare.

– Jag har haft möte med företrädare för VSK efter säsongen och vi är överens om att låta kontraktet löpa över nästa år också. För mig känns det toppen. Jag vill inte spela i någon annan klubb än VSK, säger Robin till Anno 1904.

Nu börjar snart årets försäsong som på våra breddgrader är en lång, mörk och kall historia.

– Ja, försäsongsträningen har man en hatkärlek till. Man vill så klart bygga upp sig inför en ny säsong och komma i form men samtidigt vet man hur mycket det kostar på och hur jobbigt det är. Men jag och laget vill verkligen komma förberedda till nästa säsong, slår Robin fast.

Vad är det man tänker på när man gnetar där på försäsongen?

– Premiären, man längtar till premiären och allt som förknippas med den. Matchen, nervositeten, förväntningarna, fansen och publiken, man drömmer om att stå där på planen.

Nästa års serie ser ut att kunna bli en tajt historia i toppen med ett flertal lag som aspirerar på serieseger.

– Ja, det vi vet så här långt är väl att det inte finns något BP som har en avgjort bättre trupp än övriga lag. Jag ser så klart att VSK har en rejäl chans att vinna, men det finns ett antal utmanare. Om Vasalund får behålla sin trupp blir det lika farliga som i år. Jag kan se andra utmanare i Nyköping som försöker vässa till sin trupp ytterligare och Assyriska är svåra att veta vart vi kommer ha med deras nuvarande ekonomiska problem. Men att räkna bort dem ska vi inte göra. Jag tror inte att något lag kommer segla ifrån som i år, det lär bli tajtare, säger Robin

Det har spekulerats i att när ambitionerna växlades upp under sommaren 2016 och VSK skulle gå för seriesegern så klarade inte spelarna av pressen.

– Det jag kan säga nu är att jag och jag tror hela laget är helt bekväma med att ha en topplagsstämpel på oss. Vi vill verkligen vinna serien nästa år och jag tror alla är beredda att göra allt för att lyckas med det. Och då måste vi också för oss själva ha en mental bild av att vi är ett topplag, slår Robin fast.

Om vi funderar över VSK:s spel gångna säsongen så kan det väl bäst karaktäriseras av en viss svajighet.

– Jag upplever att vi kommit en bit på väg med att jobba fram vår spelidé. Hade den suttit förra säsongen hade vi vunnit serien! Nu har vi en hel försäsong att nöta in vårt spel på och se till att allt sitter. Jag är inte orolig för det spelmässiga, men vi måste ha så bra förutsättningar som möjligt som spelare.

Vad menar du med så bra förutsättningar som möjligt?

– Allt det som finns runt spelarna. Det kan vara teamet runt laget med fystränare, sjukgymnaster mm. Men det är också resor, mat och allt praktiskt runt matcher och träningar. Om det funkar mer optimalt så påverkar det också hur laget spelar, vi blir bättre. Klubben måste steg för steg bli mer professionella på att bedriva fotbollsverksamhet, då kommer resultaten också.

Du som varit med länge i Västeråsfotbollen och haft många tränare, hur tycker du ledartrion i VSK står sig i jämförelse med andra tränare/ledare du haft?

– Jag tycker verkligen de kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Det är lite det jag menar med bra förutsättningar. Nu har vi en ledartrojka som klarar av allt som behövs av en ledning. Förr har jag kanske haft tränare som varit väldigt duktiga på en eller några saker men sämre på annat. Den lösning som just nu finns i VSK är optimal för där vi befinner oss, avslutar Robin Blommé intervjun med Anno 1904.

Facebook Comments Box