Delar ut hjärtan för omgång 12

Då var det dags att dela ut gröna hjärtan till omgångens VSK-spelare som gjorde det där lilla extra under bortamatchen mot Sollentuna. VSK gjorde återigen en gedigen insats och det finns många att hylla för ett gott dagsverke. Denna gång valde vi att se om hela matchen i efterhand för att bättre fånga upp spelet än vad som var möjligt när vi var på plats och tittade på matchen. Vi enades till slut efter en längre diskussion om hur manska värdera olika insatser för laget.

Här är omgångens gröna hjärtan

💚💚💚 Douglas Karlberg
💚💚 Simon Johansson
💚 Anton Fagerström

Dogge får tre gröna hjärtan för sin kombination av målfarlighet och stenhårt arbete i 95 minuter. Dogge hade det enda rejäla avslutet på mål i första halvlek vilket resulterade i det viktiga 0-1 målet. Utöver detta jobbade han kopiöst och det var han och Hinken som i 94:e minuten vaskade fram chansen åt Mathias Benker. Utan hans uppoffrande arbete i matchens sista minuter hade det inte blivit något andra mål för VSK. Så ett mål och en assist och uppoffrande arbete för laget ger helt klart 3 hjärtan.

Simon Johansson får våra två gröna hjärtan för en gedigen och mycket bra insats i sin roll som mittfältare. Extremt hårt jobb över de 85 minuter han spelade och i första halvlek var han planens gigant som låg bakom det mesta av VSK:s anfallsspel med sina passningar och djupledslöpningar för att få till ytor. Det är skönt att i år se Simons jämnhet, sällan en dålig prestation och det är ingen slump att han delar förstaplatsen i gröna hjärtan-tabellen.

Vårt sista gröna hjärta går till Anton Fagerström som efter matchen helt rättmätigt hyllades av övriga spelare. Anton gjorde två helt avgörande räddningar på frilägen, ett i första och ett i andra. Det borde ha varit mål på dessa chanser, speciellt det i första halvlek där Anton gjorde en reflexräddning med en hand när bollen var på väg förbi honom. I den här matchen fick Anton verkligen göra skäl för lönen. Ett hjärta för den prestationen.

Vi vill också lämna ett hedersomnämnande som går till Mathias Benker som bara spelat 72 minuter i årets serie. Han är en mycket lojal spelare som verkligen har lagets bästa för sina ögon och det var verkligen roligt att han som inbiten försvarare fick panga in bollen i slutet, välförtjänt och han var på rätt plats vid rätt tillfälle – som alla goda anfallare ska vara.