ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno tippar omgång 25

Då var det dags för omgång 25 i Div 1 norra med en spännande matcher runt alla strecken. Vi behöver väl knappast rabbla förutsättningarna, vi tror de flesta som läser det här vet hur det ser ut i toppen och botten. Nu börjar det blir så få matcher kvar att varje seger eller förlust kan ha stor betydelse för placeringen i sluttabellen. Nu börjar allvaret på riktigt, en femtedel av serien återstår. Det är upploppet det. Översatt till ett 400-meters lopp återstår nu 80 meter och målet är tydligt i sikte, men det är en bit kvar innan någon korsar mållinjen som segrare.

Då har vi tipsen här för veckans omgång som kan göra dig rik

 

Nyköpings BIS – Sollentuna FF: 2

I VSK lägret var det ovanligt stor glädje när Bissarna knep en poäng av Syrianska på övertid i förra omgången. Nog kom poängtappet lite oväntat men det var ack så skönt för prövade grönvita själar.  Dock kom matchen med möjliga bakslag för Bissarna då både Coy Craft byttes ut i första halvlek och Ryo Fujii i halvtid, men båda ska vara tillgängliga enligt tränaren till SN. Dock är Suad Gruda avstängd inför den här matchen efter tre gula kort, vilket är ett litet tapp för Nyköping. Så här på slutet av säsongen börjar vissa lag exprimentera inför nästa säsong, Bissarna startade upp med ett 5-3-2 uppställning senast och tränaren Clarhaut säger till SN att de tittar på att göra samma sak till denna match.För Sollentunas del gjorde man en bra insats mot VSK och förde det mesta av spelet. De visade verkligen varför de varit så svårslagna under hösten och även om det inte skiljer allt för mycket mellan Bissarna och Sollentuna så bör Sollis vara favoriter i denna match, en tvåa sålunda. Vi lägger dock in en brasklapp för precis som i matchen mot SFC behöver Bissarna alla poäng de kan få så de kommer kriga till sista minuten.

 

Rynninge IK – Arameisk-Syrianska IF: 1

Nu förlorade Rynninge visserligen derbyt mot BK Forward men det var med uddamålet i en jämn och tät match där RIK hade sina chanser att kvittera. Nu är det visserligen 4 poäng ned till kvalplatsen för RIK men den här matchen är viktig för att säkerställa kontraktet för nästa år. Man bör ta chansen som ges nu för det är nämligen bara Arameiska man har kvar att möta i bottenskicket och även om de kan vinna mot de flesta motståndare så är det här avståndet ska öka till TG/Karlslund/Bissarna. Arameiska grep det sista halmstrået i förra veckans match mot AFF. Nu är det visserligen sju poäng upp till kvalplats men det är lättare att jaga ifatt som bottenlag än ett topplag. Men det är tre poäng som gäller i den här matchen för att ta in sex-sju poäng på fem matcher när man har både VSK och Carlstad kvar att möta är närmast en omöjlig uppgift. Vi tror ändå att det var en ren tillfällighet att Arameiska vann senast, det här borde bli Rynningeseger så vi drar dit en etta.

 

Karlslunds IF – Umeå FC: 2

Det här är ett möte där mellan två lag som har otroligt mycket och spela för. Karlslund krigar för att komma ifrån kvalplatsen och Umeå FC för att nå den andra kvalplatsen. Det var dock en riktig käftsmäll senast för Karlslund som förlorade med 5-1 mot Akropolis. Detta hos ett lag som på sin höjd brukar förlora med uddamålet så mängden mål som släpptes in i den här matchen är förvånande och inte alls likt Karlslund. I denna veckas match har Karlslund dessutom två spelare avstängda, nämligen Kopkin och Habib som båda varit ordinarie under hösten. För Umeå FC så var nog segern mot Carlstad United ljuv och sockersöt. De har nu helt plötsligt en hygglig chans på kvalplatsen med tanke på hur svajiga United är och motståndet som Syrianska har kvar. Det är faktiskt inte helt omöjligt att de lyckas. Tyvärr var det två spelare hos Umeå FC drog baksida lår, närmligen Norest och Bbakka, den sist nämda kommer vara ett stort tapp och vi får hoppas att han är tillbaka när det är dags för Syrianska. Spelare för spelare är Umeå mycket bättre än Karlslund, vi tror på en tvåa.

 

FC Linköping City – Syrianska FC: 2

Fd Syrianska möter Syrianska, det känns som att det kan bli en vänskaplig läggmatch av detta. Linköping har visserligen skärpt till sig på sistone och är det andra laget utöver VSK som tagit poäng av Sandviken, dessutom på bortaplan vilket är starkt. Hemma är de fortfarande obesegrade utöver läggmatchen mot Arameiska (som vi bara kan bortse ifrån) och det återstår att se om det blir något liknande här. Skulle Linköping gå in 100% i denna match har de alla chanser i världen att plocka poäng av Syrianska. För SFC är resultatet mot Nyköping en klar besvikelse, även om laget på övertid lyckats vinna två gånger under hösten så svider det alltid lite extra att släppa in ett mål i matchens sista minut. Nu är plötsligt Syrianska ett jagat byte och hela tre klubbar har mindre avstånd till Syrianska än vad Syrianska har till VSK. Det är en stor risk att minst något av Carlstad, Akropolis eller Umeå kommer gå bra sista halvan av hösten och då blir det jobbigt för SFC vid minsta lilla poängtapp. Skulle Syrianska tappa poäng här och VSK samtidigt vinner och något av de andra lagen knaprar in, ja, då är det jobbigt att vara spelare i Syrianska FC. I denna match har Linköping två spelare avstängda, Forsell och Takuto. Det är väl framförallt Japanen som är det stora tappet, Syrianska har mittbacken Da Silva avstängd som säkert kommer missa flera matcher efter sitt otroligt onödiga röda kort mot Bissarna. En match som skulle kunna gå hursomhelst, men vi har absolut ingen tillit till ordföranden i City (Syrian) eller vissa av spelarna. Vi måste sätta en två men hoppas så klart vi har fel.

 

Akropolis IF – BK Forward: 1

Grekerna är enligt gammal god tradition ett riktigt höstlag och går som tåget just nu. Tillsammans med Sandviken är man det enda laget i höst som är obesegrade. Att fullkomligt pulverisera Karlslund med 5-1 är riktigt bra och nu har de fått upp ångan i maskineriet och kommer garanterat inte tappa många poäng i höst. BK Forward har mer eller mindre säkrat kontraktet men är samtidigt helt chanslösa att kunna ta steget upp. Sålunda, motivationen att åka till Spånga IP och ta tre poäng lär inte vara särskild hög. Nä, det här blir en betryggande Akropolisseger.

 

Carlstad United – Sandvikens IF: X

Nå, om Umeå FC var en jobbig bortamatch vet vi att berätta att Sandvikens IF hemma inte är så mycket roligare för United. Det här är kanske en av de tuffaste hemmamatcherna de kommer ha den här säsongen och Sandviken har sett hopplöst svårslagna ut hela hösten. Även om Carlstad bara har två poäng upp till Syrianska måste de börja vinna för att det ska hända något. Dessutom jagar Akropolis och Umeå i bakvattnet och bara väntar på att lagen ovanför ska misslyckas. CU:s  form motsvarar inte alls ett topplag utan snarare ett mittenlag och de behöver verkligen vinna för att få lite vind i seglen och inte som nu lita till att andra misslyckas. I denna match är Oscar Lander avstängd och det kommer så klart vara ett litet avbräck för United. Pelle Olssons Sandviken är väl inte helt borta från striden om kvalplatsen, även om det är fyra lag de ska passera så har de seriens bästa form och kommer säkert äta in några poäng i varje omgång. Men frågan är så klart om de verkligen kan knapra in 8 poäng på 6 matcher? En stor förklaring till lagets framgång i år är Emil Bellander, fem mål har han gjort under hösten och totalt tio under säsongen. Sandviken har saknat en skyttekung men nu verkar de ha hittat en och då klättrar de fort i tabellen. SIF har nyligen skrivit nytt kontrakt med 24-åringen och i och med det och alkemisten Pelle Olssons patenterade förmåga att göra guld av bly är det fullt möjligt, kanske till och med troligt att Sandvikens IF är en av de främsta utmanarna till att vinna Norrettan 2019. Vi tror på kryss i den här matchen, det är svårt och vinna mot Pelles gäng, hur gärna man än vill.

 

Västerås SK – Skellefteå FF: 1

Säga vad man vill men VSK har inte fått ihop spelet till 100% i många matcher i år. Detta till trots radar man ändå upp seger efter seger, 17 stycken har det blivit så här långt. Det är i sig imponerande och en stor anledning till att det blivit så här är att det finns många spelare i laget som kan avgöra, både i startelvan och på bänken. Skulle någon bli skadad eller avstängd kliver nästa fram som ingenting har hänt, det är det som är innebörden av en bred trupp med jämn kvalité. Vi minns alla vinsten i premiären mot Skellefteå FF där ett 60-tal supportrar hade tagit sig hela vägen till Västerbotten för att njuta av årets sista snö och en säker VSK-seger. Där och då efter matchen var vi helt övertygade om att Skellefteå inte skulle åka ur efter det spel de visade upp i matchens andra halvlek. Det var uppenbart att laget hade kvalité när de hämtat sig efter chocken av att bli manglade av VSK första 20 minuterna och ligga under med 3-0. Men det var då, nu är nu. Förlorar Skellefteå denna match åker de ur. De har alla anledningar i världen att ge järnet i den här matchen, de har bokstavligen inget att förlora, det här är sista halmstrået. De har inte ens råd att spela oavgjort mot VSK utan det är vinst som gäller. Hos Skellefteå är Mendy och Kiddu avstängda vilket är ett tapp och vi får väl se om de kan ersättas med truppspelare. Oavsett SFF:s motivation i den här matchen är VSK så klart lika motiverade och med hemmaplan och en trupp som är mycket bättre ska så klart segern tillfalla VSK. De grönvita krigarna kommer dock få slita för det, alla älskar att spöa VSK och SFF är inget undantag.

 

Assyriska FF – Team TG: X

De senaste 16 matcherna har alltså Assyriska bara tre oavgjorda resultat, resten förluster. Laget är verkligen helt under isen och när de gör en bra match mot VSK så är det bara för att sedan braka ihop fullständigt mot bottenkollegan Arameiska i nästa match. Har man sett den matchen kan man fundera om laget ens vill vinna? TG däremot kommer till Södertälje i helgen med fyra vinster på de fem senaste och man lär vara på fortsatt gott spelhumör och fyllda av självförtroende. Det är en oerhört viktigt match för båda lagen. AFF har inte råd att förlora och skulle må bra av en seger om de ska kunna knapra ikapp Karlslund på kvalplatsen. Vi får se om de kan samla ihop sig och bjuda upp till dans. Något som talar emot TG är att de möte UFC i DM nu i veckan med flera startspelare på plan. Nu ska de åka på långresa till Södertälje och det är lite mer osäkert hur de orkar med den här matchen. Tidigare i veckan hade vi en säker tvåa på TG men nu är vi lite osäkra givit de förutsättningar de reser ned med. Vi sätter därför ett kryss.

Facebook Comments Box