ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno tippar omgång 11

Ibland undrar vi ens varför vi försöker skriva detta… ett rätt förra omgången. Vi döpte den till skrällomgången och visst blev det en del skrällar, bara inte någon som vi prickade in. Men skam den som ger sig – på’t igen.

Halmstads BK – Västerås SK: X

Efter att ha spelat som en tafatt och skakig fotboll i flera omgångar övertygade nu HBK mot Degerfors senast och vann med klara 3-0. Helt rättvisa siffror när vi tittar på sifforna och kan det vara så att HBK fått ordning på sitt spel? VSK såg också ut att få ordning på sitt spel men blev hårt straffade sista kvarten i matchen mot Norrby och förlorade trots att laget var värda en poäng. Det här är en oerhört viktig match för båda lagen och risken är att det blir en tillknäppt historia, båda lagen kommer vara paniskt rädda att förlora, så det blir ett kryss trots att båda lagen är i stort behov av tre poäng.


Norrby IF – Dalkurd FF: 2

Norrby är verkligen laget som avgör matcherna sista kvarten när motståndarna går för seger, de vinner tack vare att motståndarna underskattar dem och deras till perfektion innötta omställningsspel. Nu väntar visserligen Dalkurd som lyckades vända ett 2-0 underläge till 3-2 vinst. Gävlelaget är nog stärkta av vinsten och kan nog ha lite flyt, vi sätter en tvåa här.


Mjällby AIF – Jönköping Södra IF: 1

I den här matchen är alltså J-södra favoriter enligt spelbolagen trots att Mjällby har sex raka segrar. Förvisso har J-Södra visat form på sistone och nu har vi börjat tro att de ska kunna vinna serien igen som vi förutspått. Just i denna match blir det nog dock svårt. Mjällby är väldigt svårslagna på hemmaplan och de vet precis hur de ska göra för att vinna. Det får bli en etta.


Degerfors IF – IK Frej: X

Som vi skrivit har Frej visat gryende form och lyckades knipa en poäng av serieledaren Varberg med en sen kvittering. Sånt ger självförtroende och det är ett lag som kommer fortsätta poäng. Degerfors har å andra sidan en negativ trend med två raka förluster. Det känns som just nu två jämbördiga lag och då får det bli ett kryss.


Varberg BoIS – GAIS: 1

Lite förvånande tappade Varberg poäng mot Frej senast, men Varberg borde ha vunnit sett utifrån xG och hade statistiken med sig i allt. GAIS förlorade mot serietvåan Mjällby och ska nu möta serieledaren på bortaplan. Ärligt tala det känns inte som att det finns särskilt mycket som talar för att GAIS ska komma undan levande, det får bli Varberg-seger här.


IF Brommapojkarna – Trelleborgs FF: X

BP, var är det som händer? Ska ni åka ur? Ett oavgjort resultat de senaste fem matcherna är katastrof och hur ska detta ens gå att vända? Trelleborg är visserligen också på farlig mark men är ett svårbesegrad lag. Man har bara mäktat med två vinster så det finns att jobba på. Det här är en oerhört viktig match för båda lagen och därför tror vi att det blir kryss, ni vet, alla på planen är rädda att förlora.


Östers IF – IK Brage: 2

Öster fortsätter och kryssa sig igenom säsongen och är svårbesegrade. Nu hade man ledningen mot Trelleborg fram till sista kvarten då TFF kvitterade. Öster borde ha fler poäng då de gör bra insatser men åker på poängtapp gång på gång. IK Brage åkte på en förlust mot J-Södra och har dalat i tabellen sakta men säkert. Men man har fortfarande inte förlorat mot ett lag på den nedre halvan och ända poängtappet mot de lagen var mot VSK. Brage ska vara favoriter här, men det är inte omöjligt att Öster plockar en pinne, sin vana trogen. Men vi sätter ändå en tvåa.


Örgryte IS – Syrianska FC: X

Efter en stark inledning på säsongen har ÖIS nu bara tagit två poäng de senaste sex omgångarna och man är i en rejäl formsvacka. De hade en liknande dipp förra året vilket kostade avancemanget till Allsvenskan. Det är något som inte stämmer i ÖIS, resultatraden borde vara mycket bättre än vad den är och kanske är det dags för ett tränarbyte, många av supportrarna är iaf inne på det. Syrianska har redan bytt tränare, eller snarare det är Genc som är temporär tränare tills de hittar en ny. Men Genc har visat i år och förra året att han ändå har potential vid sidlinjen och senast blev det vinst mot BP. SFC har nu tagit 4 poäng på tre matcher vilket är godkänt. Syrianska kan mycket väl ta poäng mot ÖIS som är skakat och har egentligen inget att förlora i den här matchen vilket borde passa dem, det får bli ett kryss. Skulle ÖIS mot förmodan förlora lär tränare Askebrand få gå.

Facebook Comments Box