ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno delar ut hjärtan omgång 27

Då var det dags att dela ut Annos gröna hjärtan efter den sköna segern i Umeå mot Rajas käcka gossar. Som vanligt vid segermatcher var redaktionen oense om vilka som skulle få vilka hjärtan. Den här gången fick vi lösa det med en omröstning i bästa demokratiska anda.

Håll till godo – här är våra hjärtan för omgång 27 i matchen mot Team TG

    Carlos Gaete Moggia
        Karwan Safari
           Filip Tronêt

Våra tre hjärtan i den matchen går till Geten för en mästerlig insats på det grönvita mittfältet. I den här drabbningen fick vi verkligen se vad Carlos är förmögen till. Det hölls boll, det finpassades, och det skavdes i gammal god stil. När VSK tog tag i spelet i första halvlek var det därför att Geten började vinna duellerna och få tag i bollen och levererade den fint till sina medspelare. Carlos var ofta under press från TG-spelare som försökte erövra boll. Då visade han sin överlägsna teknik i att hålla bollen men också kunna finta och komma ur pressen och därmed starta ett anfall. Som vanligt skavde Geten på motståndarna på bästa sätt. Precis lagom fult. Han missade lite en gång då han höll i lite för länge och drog då på sig en varning. När Geten gick av i andra halvlek i ett rent säkerhetsbyte för att inte riskera rött kort så gjorde han det som matchens lirare. Carlos var verkligen VSK personifierad i den här matchen. Fokus, energi och järnvilja, ingen skulle få ta bollen från honom och ingen skulle få komma förbi med den heller, han lyckades fullt ut. Mittfältsgrisen får våra tre finaste gröna hjärtan för en helgjuten insats.

Våra två gröna hjärtan går till Karwan för att han gjorde en riktigt bra match där han visade att arenan i Umeå är hans andra hem. Här gillar Karwan att spela och han gör alltid mål när Team TG ska plattas till. Så blev det i den här matchen också. Karwan gjorde ett riktigt klassmål som få klarar av givet att allt skede i högsta tänkbara fart. Det märktes att Karwan var fokuserad och verkligen ville bidra till att laget vann. Det gjorde han också på bästa sätt. Förutom målet och skottet i ribban slet och sprang Karwan över stora delar av planen för att försvara och hålla presspelet uppe. Karwan gjorde sin bästa match på länge och han visade vilken otroligt duktig fotbollsspelare han är när han gör det som behövs. För det får han våra två gröna hjärtan.

Vårt sista hjärta går till Filip för ytterligare en fin insats, efter att han fått våra tre hjärtan i förra matchen. Filip gör i princip poäng i varje match han spelar nu. Det visar på klass. Vad än viktigare är att han som i en sådan här match som gäller så mycket och där spelarna i VSK är fullt upptagna med att hålla sig till gameplan och riskminimera är Filip den som kan bryta mönstret och få till vassa anfall som kan resultera. Precis så var det när VSK fick sitt mål. Filip fick tag i bollen och gjorde flera fina prestationer innan han spelade fram en framrusande Karwan som sen kunde göra mål. Utan Filips snabbhet och skicklighet hade chansen inte uppstått. Filip behövs verkligen i laget som den som fixar fram farliga anfall. I den här matchen gjorde han just det. Det blir ett grönt hjärta in på kontot för det.

Tre matcher kvar – många hjärtan att slåss om än, inget är avgjort i kampen. Ännu kan många spelare komma på topp tre i vår hjärtantabell, det är bara att kriga på. Kom igen Grönvitt.

 

Facebook Comments Box