ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Bandysäsongen är igång – några första reflektioner

Vi tog och ringde upp vår bandyexpert som fick ge oss några heta take-aways från kvällens premiärmatch mellan VSK Bandy och IFK Vänersborgs.

Så här sammanfattade vår expert VSK:s säsongspremiär

  1. VSK Bandys försvarsspel är väldigt, väldigt bra i den här matchen. Vänersborg går för att få hörnor och utnyttja sitt skytte, det förnekade VSK dem i den här matchen. Man släpper till få målchanser rent generellt. Man ska komma ihåg att Vänersborg gjort en bra försäsong, vilket man inte kunde tro när man såg den här matchen.
  2. Simon Jansson var sjuk och det märktes inledningsvis. Det gick lite segt och trögt första kvarten i VSK:s anfallsspel när motorn var borta. Men efterhand fick man igång ett anfallsspel som av nödvändighet är annorlunda än det som blir när Simon är med. Men man hittar ett sätt och det är lika effektivt.
  3. Årets sjukaste grej inträffade redan i årets första elitseriematch – matchstraff för att fel tröjnummer uppgetts på ett papper. Märklig regel. VSK fick spela mer än en halvlek med en man mindre. Det märktes inte.
  4. Tillbergaspelarna visar framfötterna. Tre gjorde mål idag och den fjärde missar en straff och kunde blivit målskytt. VSK har gjort riktigt bra värvningar i dessa herrar.
  5. Det var klasskillnad på lagen. VSK:s anfallsspel var varierat med väggspel och kortspel som tog laget fram till chanser. Vänersborg körde med fart för att få hörnor.
  6. Bra publiksiffra i premiären, man möter inget topplag precis. Nästan 1 800 hade hittat till Rocklunda i afton.
  7. Som vanligt bjöd VSK-Tifo på en fantastisk inramning med ett mäktigt tifo – se bild.

Bra början VSK – nu fortsätter vi!

Facebook Comments Box