ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno 1904 delar ut hjärtan omgång 24

En tung seger bärgades senast nu på Parken mot ett fint spelande Sollentuna FK. Segern satt långt inne och ingen hade kunnat klaga på om det blivit oavgjort. VSK hade tur, precis som serieledare ska ha. I och med att relativt få av spelarna kom upp i normal standard var det ganska lätt för redaktionen att utse vinnarna av våra gröna hjärtan, för det var några av de grönvita krigarna som trots allt stack ut i den här matchen.

Här är då våra hjärtan för omgång 24 i matchen mot Sollentuna FK

   Stefan Batan
       Anton Fagerström
          Karwan Safari

Våra tre hjärtan i den matchen går till vår oljeshejk Esso. Sammanfattningsvis gjorde Stefan Batan sin bästa insats i en VSK-tröja i den här matchen. Det märktes från start att Esso ville något i och var fokuserad på att leverera det. Det hade inte gått många minuter innan han gjorde en av sina räder upp i banan, kom igenom Sollentunas press och kunde leverera bollen till en VSK:are i anfallsposition. I de här räderna är Batan ovärderlig för de bryter mönstret, vilket var helt nödvändigt i matchen mot Sollis eftersom motståndarna låste fast vårt spel med hög press. Förutom ett antal dribblingsräder var Esso helt felfri i sitt defensiva jobb. Han glidtacklade snyggt flera gånger och gjorde några riktigt följsamma och effektiva ingripanden när han sonika snodde bollen av någon av deras anfallare. I den här matchen var Esso vår försvarskung och han kasserar helt riktigt in tre skimrande gröna hjärtan för sin fina insats.

Våra två hjärtan går till Anton den här veckan också. Det börjar bli tjatigt att skriva de här raderna om Anton vecka efter vecka. Men de måste göras. Hans betydelse för laget kan inte nog betonas eller överskattas. Återigen räddar han laget från poängtapp, den här gången genom en episk fotparad i den högre skolan. Räddningen föregås av matchens snyggaste anfall som Sollentuna stod för. Det är ett öppet läge och Anton kan bara försöka göra sig stor och täcka av ytorna. Han kommer ut perfekt och skär av de naturliga passagerna för skottet. Skottet tar sålunda på benet och chansen är avvärjd, 1-0 resultatet står sig. I första halvlek har Anton en hel del att göra, bland annat får han sträcka ut maximalt för att tippa en boll till hörna. Hade han stått fel där, vilket är lätt hänt hade bollen seglat in i mål. Ja, ni hör, så här kan vi hålla på ett bra tag. Återigen förtjänar Anton våra två hjärtan och om han fortsätter så här är det svårt för klubben att inte välja honom till årets VSK-spelare.

Vårt sista hjärta går till matchens enda målgörare Karwan Safari. Karwan får hjärtat för att han var den som hade mest kyla när det behövdes som mest i den här matchen som verkligen inte var VSK:s på något sätt. Simon slår in ett inlägg och Karwan möter perfekt. Han vet om hur bollen ska komma. Det vet inte Karwans försvarare så när Karwan tar ett steg framåt är han fri och kan nicka. Det känns väldigt inövat det här och det är en aktion som är väldigt svår att försvara sig emot. Man kan riktigt se på reprisen hur förtvivlad Sollentunabacken är som släpper Karwan så att han kan nicka in bollen. Men som sagt, det är väldigt svårt att försvara sig mot den här inövade manövern. Tack Karwan för att du fixade det där målet, det kan vara värt allt lite längre fram i den här serien.

Det börjar dra ihop sig i vår hjärtantävling, men än finns det tid kvar att knipa många hjärtan med fint spel och hårt arbete för laget. Nästa chans är på söndag, då går det bra att alla glänser och förtjänar hjärtan.

 

Facebook Comments Box