ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Hemma och bortastatistik t.o.m. omgång 24

Vi på Anno 1904 har ju en viss fetisch för att visualisera data som ni kanske har märkt. Det vi gjort denna gång är att delat upp årets matcher efter motståndare samt gett hemma och bortamatcher varsin rad.Syftet är att lättare se om det är några skillnader.

Hemma bortastatistik omg 24

Tittar vi lite närmare på VSK ser man hur otroligt stark hemmastatistik VSK har, enda plumpen var förlusten mot Assyriska hemma som var snöplig och inte spelade matchbilden, men ändå sånt som händer. På bortaplan är det rätt tydligt att VSK har haft problem, fyra förluster har det blivit på årets bortamatcher, då tre bortamatcher återstår ska VSK rent statistiskt förlora en av dessa. Det är dessutom tre svåra matcher som väntar där Akropolis är ett lag som har chans på kvalplats. Ett annat är BK Forward som alltid är svårslagna på sin tunga gräsplan och sedan långresa till TG. Vi kan kallt räkna med poängtapp i en eller två av dessa matcher.

Syrianska FC har istället haft stora problem mot absoluta toppen och inte lyckats tagit en endaste poäng mot varken VSK eller Carlstad. Just det faktumet är den stora förklaringen till att de ligger där de gör. Mot övriga lag ser SFC ursinnigt starkt ut och vinner 2/3 av matcherna oavsett om det är hemma eller borta, vilket är oerhört starkt. Totalt är endast 2 av 19 matcher förluster, det är imponerande. Går Syrianska som beräknat är det kanske poängtapp i två matcher av de som återstår, vilket är starkare än vi trott innan. Vi har nog haft åsikten att de kommer att tappa vartefter under hösten, men det är långt ifrån säkert när man tittar på hur de presterat över året.

För Carlstad ser det lite annorlunda ut, ett riktigt starkt bortalag som bara har två förluster i år på bortaplan och det var mot Forward som kom lite snöpligt med två man utvisade och nu i helgen mot Umeå FC. CU är även svårslagna hemma och det är bara VSK och Akropolis som mäktat med att nolla dem på Tingvalla. Det krävs helt enkelt riktigt bra lag för att lyckas vinna i där. Det går knappast att räkna med att Carlstad ska åka på någon förlust på återstående matcher. Om man tittar i tabellen ser man att av de som de har kvar att möta slog de alla utom ett lag i föregående möte. Det var bara i matchen mot Nyköping som man fick oavgjort. Vi förväntar oss ett liknande facit nu med 5 vinster och en oavgjord givet att de är ett lika bra hemma/bortalag

VSK har skaffat sig ett gyllene utgångsläge nu, men det gäller att gå rent hemma och sedan vinna en av de tuffa bortamatcherna så kommer det gå vägen.

Facebook Comments Box