ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Dags att köpa en VSK-spelare

Precis som förra säsongen erbjuder nu VSK Fotboll hugande spekulanter att köpa en jättevepa med en av lagets spelare. Veporna hänger som alla vet vid kioskutrymmet under huvudläktaren. Man får väl säga att utrymmet där förskönats rätt rejält med alla spelarna som blickar ned på kaffedrickandet och analyser av halvtidsresultaten.

Nu är det alltså dags igen. Vem som helst kan stötta VSK Fotboll genom att ”köpa” sin spelare. Förra säsongen köpte Anno 1904 Anton Fagerström och VSK Tifo samlade ihop pengar till sin egen spelare, Calle Svensson.

I år har vi valt att hoppa på tåget igen. I fjol sa vi till Dennis Persson som sålde spelare att vi tar vem som helst av dem. Men i år har vi tänkt om. Vi vill lyfta de yngre spelarna i truppen så vi har valt en av dem.

När VSK:s säljare Lennart Fallbrink hörde av sig fick vi ett antal alternativ att välja bland. Alla yngre spelare var inte tillgängliga, men bland dem som var det så kunde redaktionen efter sedvanligt diskuterande fram och tillbaka enas om att årets Anno 1904-spelare ska vara Kevin Custovic.

Vi har alltid gillat Kevin, från den sekund Johan Mjällby slängde in tonåringen i hans första A-lags-match mot UFC sommaren 2017. Kevin var då 17 år och inledde sin seniorkarriär med att trampa på bollen och bli av med den.

Efter det har det bara blivit bättre. Faktum är att det redan i matchen mot Umeå släppte nerverna och Kevin började producera på planen. Vi gillade vad vi såg, vi såg potentialen.

I år är Kevin uppenbarligen redo att ta nästa steg, han får nu som en av mycket få spelare, spela stora delar, eller hela våra träningsmatcher. Konkurrensen är stenhård på de centrala mittfältspositionerna, men Kevin har också visat att han kan spela vinge så han är helt klart med och slåss om platserna i laget.

I år lovar vi att följa vår Anno-spelare lite mer noggrant och systematiskt än med Anton ifjol. Vi fick ju all anledning att skriva spaltkilometrar om Anton ändå i hans roll som målvakt.

För er som också vill stötta VSK Fotboll med att ”köpa” en spelare kan höra av er till Lennart Fallbrink på kansliet. Priset är 10 000 kr för de flesta men målgörarna går för mer pengar. Det är ju de som får mest exponering, då spelaren med sponsornamnet visas på den bild som klubben lägger ut när någon gör mål i VSKs seriematcher.

Bara att slå till!

Vi börjar vårt år med Kevin med att säga grattis i efterskott! Kevin fyllde 20 år i måndags (3/2).

Facebook Comments Box