ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

5 hjärtan = Janssonklass

Även om Frillesås är ett bottenlag så märktes det att VSK fått sig en rejäl ”hårtork” av Micke Carlsson inför eftermiddagens match. Det var en helt annan stabilitet än i de tre föregående matcherna, där man släppte in hela 16 baljor.

Grönvitt tog kommandot från början och hade sedan gasen i botten ända tills en bit in på andra halvlek då man just gjort 8-0. Det blev lite avslaget en period varvid gästerna gavs möjligheten att reducera. Därefter blev det på nytt en uppryckning från hemmalaget som drog ifrån ytterligare. 11-2 blev det till slut.

Även om inte motståndet var av allra bästa märke så kändes det skönt att laget visade upp sig rejält inför onsdagens seriefinal borta i Lidköping.

Kvällens man

Mer än något var det dock Simon Janssons eftermiddag. Köpingssonen tycks ha prickat in toppformen lagom till VM-uttagningen. Idag var han formidabel!  Fem mål, två assist. Extra minnesvärt är samspelet med Landström, som innebar 6-0 strax före paus, samt solomålet som gav 8-0.

Hans insats stannar emellertid inte vid målen och framspelningarna, Jansson bjöd på så mycket mer än så. Jag minns att någon journalist en gång sa att Zinedine Zidane spelar fotboll ”som om han vore från en annan planet.” Det är lite samma sak med Jansson: Han spelar nämligen bandy som om han vore från en annan planet.

Det kan framstå som orättvist att sätta vissa spelare före andra då VSK är en lagmaskin i hög utsträckning. Killar som Jansson och Landström, som hyllats tidigare, sticker emellertid ut. De är artister som på egen hand förtjänar entrépengen, artister vi har få av i idrottsverige. Det är faktiskt en ren ynnest att få se dem live. Hoppas VSK drar nytta av det genom att fronta deras magi på sociala medier. Tycker man är alldeles för dåliga på detta.

Nu hopas vi på att dagens insats blir en välbehövlig boost inför det stentuffa bortamötet med Villa på onsdag. 

Målskyttar VSK: Simon Jansson 5, Tobias Holmberg 2, Martin Landström 2, Joel Engström,  Robin Andersson

Publik:894

Matchens hjärtan

 💚💚💚💚💚 Simon Jansson

Håll i er nu. Ni som varit med ett tag vet att Glenn Hysén en gång fick sex getingar av Expressen efter att närmast på egen hand ha stoppat England på Wembley. Begreppet Hysénklass var därmed myntat. 

Efter Simons framfart idag vill vi på annoredaktionen också slå på stort genom att dela ut fem (!) hjärtan till bolltrollaren. Visserligen mindre än sex, men eftersom vår skala bara går från ett till tre, lär det väga tyngre. Janssonklass blir det nya begreppet!

 💚💚 Tobias Holmberg

Tvåmålskytt i eftermiddag men får sina hjärtan främst tack vare sin förmåga som passningsspelare. Det gör honom mycket viktig för laget, en bandyns Pirlo.

 💚 Martin Landström

 Fantastiskt samarbete med Jansson vid dennes 6-0, därutöver gjorde han två fina mål på egen hand. 

Facebook Comments Box