ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll drar igång säsongen – här är lite nyheter

Idag klockan 16.30 klev så VSK Fotboll ut på Parken för att dra igång årets fotbollssäsong. Eller egentligen var de försenade då all information innan första träningen drog ut på tiden. De möttes sedvanligt av bengaleldande supportrar som hälsade truppen välkommen på den gröna rektangeln.

Träningen såg ut att vara av det enklare slaget och alla var ordentligt påpälsade så att se vem som gjorde vad på planen var omöjligt. Hela truppen var med och friska, så när som Emir Smajic som just nu har ont i en häl och tar det lite lugnt.

Nytt för i år var att klubben bjöd på kaffe, glögg och pepparkakor i vip-loungen under träningen. Ett femtiotal supportrar och andra intresserade samlades över tid där för att snacka förväntningar, nyförvärv och spekulera i största allmänhet. Det rådde en trevlig, familjär stämning där den samlade känslan var att vi alla ser fram mot säsongen och inte minst premiären borta mot Brommapojkarna den 30/3.

Klockan 17.30 anslöt så sportsligt ansvarige Ado Sadzak för att informera om det sportsliga arbetet i klubben just nu. Han lät meddela att att truppen nu i praktiken är spikad. Möjligen möjligen finns det utrymme för någon mer värvning men det var något man skulle diskutera på kvällens styrelsemöte huruvida det finns något ekonomiskt utrymme för det. Ado öppnande upp möjligheten att istället värva något i sommarfönstret.

Vidare presenterades Robin Blommé i sin nya roll som players manager. Han fick redogöra för vad jobbet innebär och sedan avslöjades att Robin också kommer att hjälpa till med scoutingarbetet åt klubben. Robin ersätter i mångt och mycket den roll som Peter Lundqvist haft i klubben fram till nu. Peter har nu bett att få kliva av det jobbet.

Robin Blommé berättar om sitt nya uppdrag i VSK Fotboll

Vi vill passa på att tacka ”Lunkan” för allt jobb han gjort för VSK Fotboll de senaste 5 åren. Utan hans envisa arbete för klubben under de svåra åren hade klubben absolut inte varit där den är idag. Tack Lunkan!

Ado meddelade också att Leffe Berg nu har ett nytt uppdrag i klubben att särskilt se till att de unga spelarna i A-truppen är extra mycket omhändertagna och får ett individuellt upplägg så att de kan utvecklas maximalt mot att ta en plats i startelvan. Han blir som en agent för dem mot alla de parter som är av intresse för deras utveckling. Detta är en ovanlig roll som man nu kommer testa och utvärdera.

På plats var också VSKs nya målvaktstränare Erik Bissen Biselius som lät meddela att han hittat hem där han vill vara efter några år som ledare i IK Franke. Vi säger så klart välkommen hem Bissen!

Sasha Besirov, kommunikationsansvarig i styrelsen, meddelade att man nu rekryterat en ny kommunikatör som ska jobba dels med det och sen parallellt jobba i rollen som marknadsstöd åt klubbens säljare som är under rekrytering. Ida som hon heter börjar jobba nästa vecka.

Sist ut i den här delen av informationsrundan var ordförande Andreas Dayan som meddelade att man nu bestämt om träningsläger i mitten av februari i Turkiska Side. Man hoppas kunna få till en träningsmatch där också.

Vidare berättade att ordföranden om att marknadsarbetet går vidare och att man nu kontaktat 150 av sina nuvarande sponsorer och bokat möten. Man har blivit välkomnade överallt och har nu en massiv mötesmånad framför sig. Av de sponsorer man redan träffat har alla sagt ja till fortsatt sponsring och många har ökat sin sponsring mot tidigare år. Det pågår nu rekrytering av säljare till den nyskapade marknadsenheten och man räknar med att 2-3 säljare kommer att vara anställda innan årets slut.

Redan nu kunde man avslöja att man rekryterat en säljare för att jobba mot de mindre sponsorerna, ffa genom tele sales. Personen i fråga är nog känd för det flesta VSK:are. Det är supportern och den mångårige säljaren Lennart Fallbrink som initialt under tre månader fram till säsongens början kommer bearbeta sponsormarknaden.

Ordföranden informerade också om de nya administrativa ytor man hoppas ska komma till under läktaren. Bland annat kommer man ha en souvenirshop där som kommer vara öppen under dagtid alla vardagar. Man berättade också om en tänkt utbyggnad av loger på sittplatsläktaren. Vi glömde tyvärr fråga hur det går med arbetet att ta fram en speciell VSK-öl i samarbete med det bryggeri man nu anlitar för att leverera öl till hemmamatcherna. Vi återkommer i denna viktiga fråga.

Efter den här rundan kom sedan klubbens nyförvärv upp till vip-rummet för att presentera sig för den grönvita skaran. Vi fick höra av samtliga nya spelare att en av de viktigare anledningarna att man valt VSK var för publiken och alla supportrar som följer klubben. Man vill spela inför många människor och man vill ha supporterkulturen.

Med dessa trevliga ord avslutades så det ganska informella mötet som vi tycker var ett väldigt trevligt initiativ från klubben sida och som många uppskattade.

Ge oss nu första träningsmatchen!

Facebook Comments Box