Genomgång av omgång 11 Div 1 Norra

Då var det dags att summera den här veckans intensiva matchande. Vi hade hoppats på en wonder week för VSKs del med tre vinster. Det blev istället en av varje, så kan livet vara. Nu får VSK och de andra laget vila en vecka innan det är dags för matcher igen.

Nåväl – så här gick det till när resultaten blev verklighet i den 11:e omgången.

Nyköpings BIS – Sandvikens IF: 0 – 0

Det här var en match som gick i försvarsarbetets tecken och de allra bästa spelarna i lagen återfanns i respektive backlinje. Enligt rapport var lagen tröttkörda efter hårt matchande i veckan och det var en händelse- och tempofattig historia gratispubliken på Rosvalla bjöds på. Många passade nog på att sola istället för att titta på två lag som helt neutraliserade varandra. Nyköpings målspruta Christian Kouakou tycks vara ur slag och hade inte något kreativt framåt. Utan honom är Bissarnas anfall väldigt blekt och förutsägbart. Man behöver hitta flera kombinationer i anfallsspelet för att kunna göra flera mål, annars är man nog förankrad i botten även längre fram i serien. Sandviken gnetade på med sitt försvarsspel och hade förutsatt sig att inte förlora den här matchen, så deras game-plan funkade 100%-igt. Det här är en match som alla inblandade snabbt glömmer och får blicka framåt mot nya äventyr istället. Vi är mest glada att vi som vanligt när det gäller Sandviken tippar rätt når vi säger att de kommer spela oavgjort.

Rynninge IK – BK Forward: 2 – 2

Det var ännu ett av de många Örebroderbyna som går av stapeln den här säsongen. Rynninge har inte slagit Forward i seriespel under 2000-talet på de åtta försök de fått på sig och de lyckades inte denna gång heller. Precis som så många gånger tidigare började man matchen trögt och släppte in första målet. Forward fick en straff som man inte lyckades få dit förrän man slog in målvaktsreturen. Forward dominerade första halvlek och lite talade för att Rynninge skulle kunna vända på den här matchen. I andra halvlek kom man dock ut som ett nytt lag och kvitterade omgående via den Västeråsbördige mittbacken Mattias Florén som drog in bollen efter en tilltrasslad hörna med flipperspelsbollande fram och tillbaka. Efter det fortsatte Rynninge att pressa på för ett ledningsmål men skulle igen åka på en smäll när Forward kontrade in en boll när det bara var sex minuter kvar av matchen. Återigen lyckades Rynninge kvittera bara 2 minuter senare och matchen slutade oavgjort. Ett surt resultat tyckte Florén när han blir intervjuad efter matchen. Vi skulle nog säga rättvist. Båda lagen ville nog vinna den här matchen men den slutade oavgjort och klubbarna ser allt mer ut som att de etablerar sig som mittenlag i serien.

Sollentuna FF – Umeå FC: 1-1

Umeå med vinst mot VSK i ryggen inledde matchen fint och satte hög press på samma sätt som de gjorde mot VSK och vinner mycket boll högt upp på plan. Det resulterar i den ena chansen efter den andra och nog borde man haft ledningen när domaren blåser för halvtid. I andra halvlek är matchen en mer jämn historia även om Umeå fortfarande dominerar. Trots det så är det Sollentuna som gör första målet genom stolpe in i krysshörnet. Därefter tappar Umeå momentum för en stund och det blir mest halvchanser tills matchminut 85 då Bbaka nickar in kvitteringen till 1-1 som också blir slutresultatet. Det är en match som nog båda lagen får vara nöjda med resultater.

FC Linköping City – Team TG: 1-0

Vi var helt inne på att TG skulle kunna klå Linköping efter sin stronga insats senast när man slog Assyriska. Men så drabbades TG av magsjuka i truppen och även om det inte var några tongivande spelare som drabbades tunnades truppen ut. I matchminut 23 gör så Linköping några fina kombinationer och lyckas peta in matchens enda mål. Men det skapades en hel del chanser åt båda håll, men målvakterna gör flera högkvalitativa räddningar matchen igenom.

Karlslunds IF – Arameisk-Syrianska IF: 0-0

En viktig match för båda lagen som vill komma bort från bottenstriden, det märktes att båda lagen ville vinna för det bjöds på en hel del ribbskott och frilägen åt båda håll. Det var just på ett friläge för Arameiska som matchen skulle kunna ha avgjorts, Bindelöv tvingas kapa en spelare i Arameiska strax utanför straffområdet och får rött kort, det är det femte röda kortet som Karlslund åker på i år. Båda lagen försöker vinna matcher och fortsätter att skapa heta lägen men det slutar ändå mållöst till slut, säkert en missräkning för båda lagen.

Assyriska FF – Akropolis IF: 2 – 4

Assyriska hade bestämt sig för att vinna den här matchen och satte högsta fart från början. Man pressade tillbaka Akropolis och hade några fina chanser. Men det blev trots det Akro som tidigt tog ledningen med 0-1. AFF kvitterade och tog ledningen men fick sen se Akropolis kvittera precis före halvtidsvilan. I början av andra halvlek hade Love Reutersvärd ett jätteläge att sätta ledningsbollen men han gör en Hellgren och träffar målvakten när han ska slå in den i tomt mål. Efter det kontrar Akropolis in 2-3 och avslutar med ett mål till innan matchen är över. Många i AFF är nog bittra på resultatet och den tredje förlusten men Akropolis utnyttjar sina chanser väl och förtjänade segern. Noteras kan att Bangura för första gången sen han anslöt till Akropolis startade matchen, hur han skötte sig har vi inga rapporter om än. I Assyriska startade Hjalmar Ekdal som mittback, dvs Albin Ekdals lillebror som lånats in från IK Frej då AFF har ett gäng mittbackar på skadelistan. Just nu tycks försvarsspelet vara en smula svajigt i AFF och ska de ha med toppen att göra måste de sluta förlora.

Skellefteå FF – Syrianska FC: 1 – 2

Det ska sägas direkt att det här inte var någon välspelad match utan en tillställning med långt tempo och slarvigt spel, speciellt från SFC:s sida. Matchen tog fart direkt när Mutumba slog in en boll precis i inledningen av första halvlek. Mete var nära att utöka med skadade sig i momentet och fick utgå och ersattes av Ranegie. I slutet av första halvlek lyckades SFF kvittera. Hade Syrianska visat lite mer skärpa hade man varit i klar ledning i halvtid. I andra halvan händer inte så mycket mer än att SFC slår in en boll i 83:e minuten. Det är inte första gången Skellefteå tappar matcherna i slutet. Dock var man otroligt nära att kvittera på stopptid men Garaca i Syrinska-målet gör en jätteräddning. Matchen slutar 1-2 och Syrianska ska vara glada för resultatet trots allt. I och med den här segern har man nu klättrat upp på fjärde plats i tabellen en poäng bakom Akropolis.

Västerås SK – Carlstad United: 1 -1

Vi kan konstatera att VSK gör en av sina bättre insatser i år och spelar en match mot serietvåorna som man borde vunnit i kraft av ett antal målchanser som inte förvaltades. VSK började bra och tog tag i taktpinnen. Karwan hade ett skott i stolpen, Dogge nickade utanför osv. Men Carlstad har John Junior och han var magnifik i första halvlek och lekande lätt vänder han bort Ravy Tsouka och sprintar ifrån och skjuter bollen snyggt i mål. Inget att säga om – en mycket vacker individuell prestation. Som tur är kan VSK få in kvitteringen på stopptid i första halvlek. Det är nog bra det för VSK:s spel kom av sig lite i och med CU:s mål mitt i halvleken. Det var Karwan som lyckades slå in den på en hörna på stopptid i första. Jonas Hellgren skarvar bollen mot bortre stolpen där Karwan dyker upp och lyckas få en tå på lädret, 1-1 och halvtid. I andra tar sen VSK över spelet och har en rad chanser. Närmast är Calle Svensson på en mycket vacker frispark som målvakten med nöd lyckas tippa i ribban och sen ut. CU har egentligen inga riktigt farliga avslut men är sylvassa så fort man ger dem utrymme och lite tid. Matchen slutar oavgjort och det är svårt att vara missnöjd som VSK:are och det är svårt att vara nöjd. Det är nog bara att konstatera att matchen borde givit en seger till VSK men nu blev det inte så.