ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför VSK Fotboll – Carlstad United 2018

Dags för en oväntad seriefinal!

Inför säsongen tappade Carlstad spelare efter spelare till lokalkonkurrenten Karlstad BK i division 2 som ryktas betala ut löner som överstiger de bäst betalda spelarnai VSK. Att de som nu med en hel del nya spelare skulle vara med om att slåss om serieledningen efter tio spelade omgångar får ses som en överraskning, till och med en ganska stor sådan

Det finns dock flera anledningar till att Carlstad lyckas. Dels har de lyckats behålla samma tränare i flera år som kunnat bygga upp ett spelsystem kring 3-5-2 som spelarna lärt sig vart efter och blivit allt tryggare i för var säsong som gått. Sen har klubben lyckats värva smart, spelare som vill något mer med sin fotboll än att spela för höga löner i division 2. Den tredje orsaken är att laget är femte bästa lag i landet på att undvika skador/avstängningar om vi tittar på hur mycket speltid de elva mest spelade spelarna får. Men laget är inte skadefritt, både Oscar Lander och Sebastian Carlsson ser ut att missa matchen, det kanske främst är Oscar Lander som kommer saknas.

Vi ska vara ärliga, nyförvärven som Carlstad värvade inför säsongen tyckte vi inte såg så imponerande ut på pappret men nu 10 omgångar in i serien så inser man att de verkligen hittat rätt. Oscar Danielsson som tidigare spelat i VSK har skolats om till en Wing-back och gör det elegant och är bra både offensivt och defensivt. John Junior som ärligt talat inte hade någon imponerande säsong i Sandviken förra året med bara tre mål har blommat ut ordentligt och är förmodligen en av seriens hetaste yttrar just nu och har redan gjort 6 mål. Sen har den äldre brodern Erik Jernberg kommit tillbaka efter ett årslång skada och tillsammans med brodern André bildar de ett av seriens bästa mittfält tillsammans med Linus Almqvist som anslöt från Skellefteå FF.
Carlstad låg visserligen under med 3-0 mot Skellefteå innan de vände till 3-3 i sin match i veckan. Resultatet reflekterade inte matchbilden då Carlstad dominerade i 90 minuter, vilket de också gjorde i de matcher vi har sett tidigare i år. Den stora skillnaden i Carlstad-laget i år mot föregående år är att man är mycket bättre på att göra mål och sätta sina chanser. Man har generellt varit effektiva att förvalta det som bjuds.

För VSK handlar det mycket om att vinna mittfältet mot bröderna Jernberg i den här matchen. Chansen till det ökar radikalt när Jonas Hellgren är tillbaka från sin avstängning. VSK måste få sin offensiv att fungera bättre och en nyckel är att få Karwan Safari att börja göra mål på annat än straffar, något som han visat förr att han kan göra på CU. Totalt har Karwan stänkt in tio baljor å fem matcher, ett bra facit får man säga.

Den här matchen kan nog sluta hur som helst – den som vill mest i 90 minuter kommer nog att vinna – vi får räkna med en episk kamp där ute och förhoppningsvis spelar hemmaplansfördelen den avgörande rollen för att VSK ska kunna knipa alla tre poängen.

KOM IGEN GRÖNVITT

Facebook Comments Box