ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

10-2 efter säsongens mest iögonfallande spel

Den elva matcher långa sviten utan förlust har följts av en svajig serie matcher för VSK Bandys del. Det har funnits glimtar av briljans men inte den helhet som kännetecknade laget under den långa raden utan förlust.

Det är egentligen inte konstigt, efter en lång period av bra spel är det ofrånkomligt att en sämre sådan kommer. Det som oroade lite var om Grönvitt skulle kunna återfå formen inför slutspelet?

Ikväll mot Broberg fick vi ett betryggande besked. En poäng behövdes för att säkra den så hett eftertraktade fjärdeplatsen. Det blev betydligt mer än så. VSK satte gasen i botten, spelade i ett högt tempo och gav inte gästerna skuggan av en chans.

Det var passningskombinationer, genomåkningar och det ena målet efter det andra. Känslan var att VSK alltid hade en nyckel för att ta sig igenom. Pontus Vilén var formidabel och satte tre mål i första. Hans 5-0 var ett riktigt trollnummer som förde tankarna till Samuli Niskanen. 6-0 tillskrevs halvtidssiffrorna.

Den andra halvleken inleddes lite mer avvaktande vilket är förståeligt med tanke på resultatet. Tids nog bjöds vi dock på mer bandygodis. Passningsspel i högt tempo med många spelare inbladade och hela tiden känslan av att VSK hade nyckeln till att luckra upp försvaret.

10-2 blev det till slut i en match som får betraktas som säsongens mest iögonfallande. Det har varit tuffare motståndare tidigare – då andra ingredienser behövdes för framgång men just tempot, passningsspelet och de individuella prestationerna var underbara att skåda.

Om Pontus Vilén dominerade i den första halvleken så förtjänar Victor Spångberg beröm för sin insats i halvlek nummer två. Med fart och genombrottskraft var han ett ständigt hot och svarade för tre högoktaniga förarbeten till Grönvitts tre sista mål i matchen.

10-2 som sagt och ett kvitto på vilken nivå det finns i det här laget. Nu blir det seriedefilering mot Frillesås hemma på lördag innan kvartsfinalerna drar igång.

Jag hoppas det blir ett uppsving på läktarna när det vankas utslagsmatcher. Det här laget förtjänar en större publik och ett starkt stöd. Det är en offensiv maskin som kan gå hela vägen om man når sin maximala potential. En potential vi fick ta del av ikväll.

Vi ses på läktaren framöver. Ni kommer inte att bli besvikna. Det här VSK-laget träffar mig nämligen rätt i bandyhjärtat.

Facebook Comments Box