ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Försäsongsresultat för VSK sen 2012

VSK har inlett med tre raka förluster på försäsongen, när jag tittat i resultatarkiven så kan jag inte se att det hänt de senaste 20 åren. Men betyder det då att en dålig försäsong ger en dålig tabellplacering? Nja så enkelt är det inte. För att ge en liten överblick hur det har sett ut har de fösäsongsresultat (som hittats) sammanställts nedan. Nu är det lite oklart om jag fått med alla försäsongsresultat ovan men jag har gjort mitt bästa genom att läsa igenom VSKs hemsida. Det kan vara någon ensta motståndare som fått fel divisionsbehörighet men jag har kollat upp där jag varit osäker.

VSK försäsongsresultat 2012-2015
VSK försäsongsresultat 2016-2019
VSK försäsongsresultat 2020-2012

Så vad kan man dra för slutsatser av detta? Generellt så gör VSK bra försäsongsresultat, kanske är 2015 den försäsong VSK presterade sämst då man endast hade en seger mot Kerburan och ett meriterande oavgjort resultat mot Halmstads BK.

Det finns egentligen ingen koppling alls om man gjort en bra försäsong och ett bra resultat, ta ett år som 2014 när VSK vann varenda match under försäsongen förutom två, hamnade ändå i en bottenstrid. Även 2016 när vi hade stora förhoppningar på VSK efter att laget vunnit varenda match förutom en som blev oavgjort, denna obesegrade svit resulterade i blott en sjätteplacering.

Även 2020 och 2021 gjorde VSK två försäsonger med väldigt bra resultat, trots detta var laget indraget i bottenstrid båda dessa säsonger.

Men hur har VSK då presterat mot lag som har samma, högre eller lägre serietillhörighet?

Det visar sig att VSK generellt presterat väldigt bra gentemot seriekonkurrenter under försäsongen och vunnit 63% av dessa. Det är ett anmärkningsvärt resultat med tanke på den kräftgång laget haft de senaste 10 åren. Även mot lag högre upp i serierna har VSK tagit poäng i 10 matcher av 23, det är också väldigt högt. Mot sämre lag så har vi återigen väldigt bra siffror med att vi vunnit 2 av 3 matcher i snitt.

Historiskt har VSK alltså gjort väldigt bra försäsonger, men någon effekt av detta har vi inte sett tabellmässigt. Det går att fundera varför det är så, är det så att vi matchats medvetet mot lättare motstånd i serien, har motståndarna varit mer nedtränade än oss eller kan det finnas någon annan förklaring? Kanske är det att VSK varit tidigare med lagbygget gentemot sina konkurrenter. Kommentera gärna era tankar till varför det sett ut så här.

Facebook Comments Box